Emine Ayna’nın zor anları

Nusaybin’de sokağa çıkma yasağına karşı açlık grevi yapan HDP’li vekillerin önünde baklava yiyen polis, ilçeye girmek isteyenlere müdahale etti.

Yayınlanma: 23.11.2015 - 00:04
Abone Ol google-news

Mardin’in Nusaybin ilçesinde 13 Kasım günü 15 mahallede ilan edilen sokağa çıkma yasağı sırasında 10. gününe girerken ilçede şiddetli çatışmalar yaşanıyor. HDP Milletvekilleri Prof. Mithat Sancar, Gülser Yıldırım, Erol Dora ve Ala Atalan’ın, 8 kişinin yaşamını yitirmesine neden olan Nusaybin’deki yasağın kalkması için başlattıkları açlık grevi de sürüyor. Dün öğle saatlerinde milletvekillerinin açlık grevi yaptığı noktaya gelen görevli polislerin ise tepsilerle gelen baklavaları yemesi dikkat çekti.

Destek için ilçeye gitmek isteyen aralarında Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Ahmet Türk ve DBP Eş Genel Başkanı Emine Ayna’nın da bulunduğu 300 kişilik grubun ilçeye girişine izin verilmedi. Güvenlik güçlerinin, ilçenin girişinde durdurulan heyette bulunan Ahmet Türk’ü gözaltına almaya çalışması üzerine gerginlik çıktı. Polis, biber gazı ve tazyikli suyla kalabalığa müdahale etti. Polisin attığı gaz bombalarından etkilenen Emine Ayna, bölgeden uzaklaşırken bir evin camından atlamak zorunda kaldı. Açlık grevi yapan HDP milletvekilleri de müdahaleden etkilendi. Mithat Sancar hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Tedavisinin ardından taburcu edilen Sancar, müdahale nedeniyle ara vermek zorunda kaldığı açlık grevine bugün devam edeceğini açıkladı. Polisin müdahale sırasında zaman zaman havaya ateş açtığı olaylarda, 10 kişi gözaltına alındı.

Öte yandan Nusaybin Kaymakamı Murat Sarı ile görüşen CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, ilçedeki sokağa çıkma yasağının 3-4 gün daha devam edebileceğini belirterek Türkiye’nin batısında, bölgede yaşananlara karşı inanılmaz bir sessizlik olduğunu söyledi. Yaşanan ölümler ve yaralanmalarla ilgili soruşturmalara ilişkin hiçbir bilgi olmadığını vurgulayan Tanrıkulu “Operasyon yapanlar bine yakın kişi ve Nusaybin dışından getirilen güvenlik gücüdür. Hiç kimsenin bugüne kadar görmediği şekil ve tipte insanlardır. Bundan sonra yaşanacak ölümler, Nusaybin ile Ankara arasındaki mesafeyi açacaktır. İnsanların siyasete, siyaset kurumlarına ve parlamentoya güvenleri yok olmak üzeredir” dedi.

TEOG ertelensin

Hafta içinde Nusaybin’deki binlerce öğrenci TEOG sınavına girecek ancak psikolojileri olumsuz etkilendiğinden, sınavın ertelenmesi istendi. Nusaybin Eğitim-Sen Temsilciliği tarafından yapılan açıklamada, “Bu öğrencilerin ülkenin herhangi başka bir yerindeki öğrencilerle eşit şartlarda yarışmalarını beklemek en büyük adaletsizlik olacak ve eğitimdeki fırsat eşitliği ilkesine de aykırılık teşkil edecektir” denildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler