25 Aralık davası terör dairesine gitti

Bilal Erdoğan’ın şüphelisi olduğu 25 Aralık yolsuzluk soruşturmasını yürütürken görevden alınan ve ihraç edilen İstanbul Cumhuriyet Savcısı Muammer Akkaş ve şüphelilerin mal varlığına tedbir kararı koyan hakim Süleyman Karaçöl hakkında Yargıtay’da açılan davanın ilk duruşması başlamadan bitti.

Yayınlanma: 26.11.2015 - 00:31
Abone Ol google-news



Yargıtay 5. Ceza Dairesi, soruşturmasında operasyon talimatı uygulanmayınca adliye önünde basın açıklaması dağıtan Savcı Akkaş’ın soruşturmanın gizliliğini ihlal suçunu da işlemiş olabileceğini, bu suçun Yargıtay 16. Ceza Dairesi’nin görev alanına gireceğini belirterek, görevsizlik kararı verdi. Dosya, 16. Ceza Dairesi’ne gönderildi.

İlk duruşmaya sanıklar Akkaş katılmazken, terör örgütü suçlamasıyla başka bir soruşturmadan tutuklanan Karaçöl ise getirilmedi.

İki ismi avukatları temsil ederken, müştekiler arasında yer alan Yasin El Kadı, Usame Kutup, Muaz Kadıoğlu, Nihat Özdemir, Cengiz Aktürk, İbrahim Çeçen gibi isimler ise duruşmaya avukatlarını gönderdi. Bilal Erdoğan ise ne kendi geldi ne de avukatı duruşmaya katıldı. Akkaş’ın avukatı Lütfü Alacaoğlu, duruşmaya Etiler Polis Okulu arazisine ilişkin yapılan toplantının fotoğraflarının yer aldığı dövizlerle geldi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler