Tahliye olan Hilmioğlu'dan, "Başbuğ" sorusu

Anayasa Mahkemesi'nin kararıyla tahliye olan Fatih Hilmioğlu Silivri Cezaevi'nden ayrıldı.

Yayınlanma: 20.02.2014 - 18:34
Abone Ol google-news

 İşte Hilmioğlu'nun konuşmasından satır başları:

Ergenekon davasında 23 yıl hapis cezası alan Fatih Hilmioğlu, hastalığı nedeniyle verilen tahliye kararının ardından cezaevinden çıktı. İnönü Üniversitesi eski Rektörü Fatih Hilmioğlu Silivri Cezaevi çıkışında, "Eğer Ergenekon diye bir örgüt varsa başı kimdir? Kanarya Sevenler Derneği'nin bile başı varken böyle bir örgütün başının olmaması nasıl izah edilebilir?  Bu davadaki en üst düzey askeri şahıs İlker Başbuğ. Yani İlker Başbuğ 700 bin kişilik silahlı ordusunu bırakmış da 280 kişilik bir örgüt mü kurmuştur darbe için…" diye sordu.

Mağrur ve başı dik ancak yorgun olduğu gözlenen Hilmioğlu şöyle devam etti:

"Ergenekon isimli bir davada 5 yıldır tutukluyum. Bugün tahliyem Anayasa Mahkemesi tarafından yapıldı. Tahliyeme karar veren Anayasa mahkemesi Başkanı ve üyelerine teşekkür ederim. İçeride benden daha uzun süredir tutuklu bulunan ve benden daha hasta olanlar var. Eğer bu tahliyem uzun tutukluluk nedeniyle gerçekleşmişse benden daha uzun süredir cezaevinde bulunanlar var. Yok hastalık nedeniyleyse benden daha ağır hasta olanlar var. Umarım en kısa zamanda onların tutukluluğu da son bulur." 7 yıla yakındır süren bir dava bu. Bu davanın ilk başkanı bir beyanat verdi. 'Bugün olsa bu iddianameyi kabul etmezdim' dedi. Bu davada yargılanan insanlar 6-7 yıldır bir tertip, bir kumpas olduğunu defalarca söylediler. Fakat inanan olmadı. Nihayet sayın Başbakan ve hükümetin diğer üyeleri tarafından bu davanın bir kumpas olduğu ve devlet içindeki bir çete tarafından yapıldığı ifade edildi. Bu ifadelerden sonra bu davalar düşmüştür. Ortada ne Ergenekon örgütü ne de darbe teşebbüsü vardır.

Eğer Ergenekon diye bir örgüt varsa başı kimdir. Kanarya sevenler derneğinin bile başı varken böyle bir örgütün başının olmaması nasıl izah edilebilir? Bu davadaki en üst düzey askeri şahıs İlker Başbuğ. Yani İlker Başbuğ 700 bin kişilik silahlı ordusunu bırakmış da 280 kişilik bir örgüt mü kurmuştur darbe için…

Karaciğer rahatsızlığım var. Bu ağır stres koşullarında biraz ilerledi. Hiç iyi bir şey hissedemedim, sevinemedim çünkü içerideki herkes suçsuz.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler