ÇGD'den Can Dündar ve Erdem Gül açıklaması: İnadına gazetecilik diyoruz

Çağdaş Gazeteciler Derneği Bursa Şubesi, gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün tutuklanmasına ilişkin bir açıklama yayınladı.

Yayınlanma: 27.11.2015 - 14:06
Abone Ol google-news

 Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve gazetenin Ankara Temsilcisi Erdem Gül, “İşte Erdoğan’ın yok dediği silahlar” başlığıyla Cumhuriyet Gazetesi’nde yayınladığı MİT Tırlarıyla ilgili haber nedeniyle, “Örgüte üye olmadan bilerek ve isteyerek yardım etme”, “Siyasi ve askeri casusluk” ve “Gizli kalması gereken bilgileri açıklamak” ile suçlandı, tutuklanıp Silivri zindanına kondu...

Dündar ve Gül'ün tutuklanmasıyla, Türkiye, uluslararası kamuoyu önünde, bir yalan haber yapıldığı iddiasıyla değil, bu devletin halkına yalan söylediği belgelediği için gündem olmuştur...

Dündar ile Gül’e ilişkin yargılama süreci, Türkiye’yi “Terör örgütlerini destekleyen, onlara silah ve başkaca mühimmatlar gönderen ülke” konumuna getirenlerin yürüttüğü savaş siyasetinin bir parçasıdır.

Kirli savaş siyasetinin bir uzantısı olarak basına yönelik sindirme, yıldırma ve baskı politikalarının devamı olarak görünen bu karar, halkın doğru bilgilenme hakkının önüne bir kez daha geçmiştir.
ÇGD Genel Başkanımız Ahmet Abakay'ın dün yaptığı açıklamada belirttiği gibi, "Anlaşılmaktadır ki bu ülkede işini yapan istisnanız herkes Recep Tayyip Erdoğan ve AKP iktidarı tarafından 'düşman' olarak görülüp, susturulmak ve hatta yok edilmek istenmektedir..."

Bu baskılar, açıkça; düşünmeyen, konuşmayan ve hakkını savunamayan antidemokratik bir toplum yaratmak isteyenlerin politikalarıdır.

Özgür basın, hemen her iktidar döneminde karşılaştığı bu tip baskıları, bu dönemde de atlatacak ve bu süreç de günün birinde geride kalacaktır.

Suçu işleyenin değil, suçu açığa çıkaranların yargılanmasına neden olanlar bu süreç geride kaldığında tarihin çöplüğünde, çarpık vicdanlarıyla baş başa kalacaktır.

Çağdaş Gazeteciler Derneği olarak İNADINA GAZETECİLİK diyoruz.

Bu gidişle, her gazetecinin bir gün mutlaka uğrayacağı anlaşılan Silivri'de bulunan mesleğimizin onuru Can Dündar ve Erdem Gül'ün, mücadelerinde asla yalnız olmayacaklarını bir kez daha duyuruyoruz.
 
28 KASIM CUMARTESİ GÜNÜ (YARIN) 14.00'DE BURSA HEYKEL'DE BULUŞUYOR, BİR KEZ DAHA MÜCADELE ÇAĞRISI YAPIYORUZ.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler