Türkiye’de köle pazarları

Alman birinci televizyon kanalı ARD, IŞİD’in esir aldığı Ezidi kadın ve çocukları köle olarak satmasını belgelediği haberinde, Türkiye’de çok sayıda köle satış irtibat bürosu bulunduğunu gösterdi.

Yayınlanma: 01.12.2015 - 05:20
Abone Ol google-news

Bu bürolara başvurarak yakınlarını kurtarmak isteyen Ezidi ailelerin talebi üzerine kameralar 11 yaşındaki bir çocuk ile 3 çocuklu Hüda Elias adlı kadının geri alınması için harekete geçen Ebu Mital adlı Kürt aracıya eşlik etti.

Ebu Mital’e, pazarlığı ve yazışmaları yaptıktan sonra, talep edilen parayı teslim etmesi için Gaziantep’e gitmesi ve haber beklemesi söylendi. Mital, Antep’te Whatsapp üzerinden gelen bir mesajla gideceği IŞİD irtibat bürosunun adresini ve parayı teslim edeceği kişinin adını öğrendi.

250 kadın kurtarıldı

11 yaşındakı erkek çocuğun kurtarılması için 15 bin dolar teslimatı da gizli kamerayla kaydedildi. Aracı kişi, parayı Antep’te sadece Suriyelilerin çalıştığı IŞİD irtibat bürosuna teslim etti. Burada paranın tam olup olmadığı para sayma makineleriyle kontrol edildi. Ardından Suriye’de bir otelde bekleyen Ebu Mital’e paranın ulaştığına dair Whatsapp üzerinden mesaj geldi, çocuğun teslimatı için birinin onunla telefonla bağlantıya geçeceği iletildi.

Ebu Mital, son bir yılda 250 Ezidi kadın ve çocuğu IŞİD’den geri aldığını ve bunun için örgüte 2.5 milyon dolardan fazla para ödediğini anlattı. IŞİD elindeki Ezidi kadın ve çocukları numaralandırarak, fotoğraflarıyla birlikte dijital ortamda satışa sunuyor. Genç kadınlar için 20 bin dolar talep ediliyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler