Tahir Elçi'nin vurulduğu yeri halk koruyor

Tahir Elçi cinayetinin yaşandığı sokakta hâlâ mermi kovanları duruyor. Sokaktaki kan izleri ve çatışmadan kalan mermi kovanları yurttaşlar tarafından korunmaya çalışılıyor.

Yayınlanma: 02.12.2015 - 00:21
Abone Ol google-news

Türkan Elçi’yi ziyaret eden Adalet Bakanı Bozdağ, “Kullanılmış bir mermi çekirdeği bulundu” dedi. Yetkililer de bu merminin özel incelemeye alındığını belirtti.

9 mm çapındaki çekirdekte kan izi bulunursa Elçi’nin DNA’sıyla karşılaştırılacak

Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin öldürülmesinin üzerinden 4 gün geçmesine karşın deliller hâlâ yerde duruyor. Olay yerine basıp geçen yurttaşları sokak sakinleri uyarıyor. Elçi’nin eşi Türkan Elçi’ye taziye ziyaretinde bulunan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “Kullanılmış bir mermi çekirdeği bulundu” dedi. Yetkililer, olay yerinde bulunan 9 milimetre çapında çamura bulanmış bir mermi çekirdeğinin özel olarak incelemeye alındığını belirtirken, Telekom binasının güvenlik kamerasında Elçi’nin vurulduğu ana ilişkin görüntü tespit edilemedi.

Elçi'nin öldürüldüğü Sur ilçesinde sokağa çıkma yasağı

Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin ölümünün üzerinden 4 gün geçmesine karşın Elçi’nin kanı ve bazı mermi kovanları merkez Sur ilçesi Yenikapı Sokak’ta olay yerinde duruyor. Olay yerine çok yakın mesafede patlatılan bomba kanalizasyon borularını patlattığı için su dışarı akıyor.

Sur’da olay yeri yakınlarında barikatlarda duran yüzleri kapalı YDG-H üyeleri ise savcılığın olay yeri incelemelerine neden izin verilmediği, neden ateş açıldığıyla ilgili sorularımız üzerine, “Savcı özel harekâtçılarla zırhlı araçla geliyor ve bize ateş açılıyor. Ateş açılınca biz de kendimizi korumak için karşılık veriyoruz. İnceleme yapılmasına karşı değiliz ve biz de inceleme yapılmasını istiyoruz. Eğer savcı zırhlı araç olmadan gelirse hiçbir müdahalede bulunmayız” yanıtını verdi.

Kimlikleri tespit edildi Yetkililer, olay yeri inceleme çalışması sırasında toplanabilen deliller arasında bulunan ve çamura bulanmış bir mermi çekirdeğinin ise özel incelemeye alındığını, 9 milimetre çapında olan bu çekirdeğin Tahir Elçi’yi vuran mermi olması ihtimaline karşı incelemelerin sürdüğünü söyledi. Uzmanlar çekirdek üzerindeki lekelerde kan izi tespit edilmesi durumunda, bu izlerin Tahir Elçi’nin kan örneği ile DNA karşılaştırmasına tabi tutulacağını söyledi.

Taksi ile Balıkçılarbaşı meydanına gelen PKK’lilerden ikincisinin de kimliği belirlendi. 2 polisi şehit eden Mahsun Gürkan’ın dayısının oğlu olduğu belirlenen ikinci şüpheli Uğur Yakışır’ın bağlantılarının tespit edilmesi için çalışmaların sürdürüldüğü ifade edildi.

Bozdağ: 43 delil toplandı Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Elçi’nin eşi Türkan Elçi’ye taziye ziyaretinde bulunduktan sonra soruşturmayla ilgili bilgi verdi.

Olay yerinde 83 delil tespit edildiğini bunlardan 43’ünün toplantığını ifade eden Bozdağ, olay mahallini gören binalardaki bütün kamera kayıtları ve gazetecilerin görüntülerinin incelendiğini söyledi.

Bakan Bozdağ, “Şu an bulunan deliller arasında kovanlar var, bir tane de deforme olmuş mermi çekirdeği var bunların incelemeleri devam ediyor” dedi. Olayın aydınlatılması için yasal olarak gereken her şeyin yapılacağını ifade eden Bozdağ, “Olayın aydınlatılmasından kimsenin korkmaması lazım. Sonra ‘devlet bu işin üzerini örtüyor’ diye açıklamalar yapıyorlar. Gerçeğin bilinmesinden rahatsız olmuyorsak bu tür yollara tevessül etmemek gerekir” diye konuştu. Demirtaş’ın “Devlet değil devletsizlik öldürdü” açıklamasını eleştiren Bozdağ, “Sayın Demirtaş’a tavsiyem şu, bilgiyle belgeyle konuşması. Demirtaş bir genel başkandır. Bilgiyle belgeyle konuşursa daha sağlıklı olur” diye konuştu.

Kamerada görüntü yok

Sur ilçesi Telekom binasındaki güvenlik kamerası görüntülerinde Elçi’nin vurulduğu ana ilişkin şu ana kadar bir görüntü tespiti yapılamadığı öğrenildi. Yetkililer, bölgede bulunan Sur Kaymakamlığı Gençlik Merkezi ve bazı işyerlerine ait kamera kayıtlarının da incelendiğini söyledi.

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler