Adana'daki toplu tecavüz davası başladı... 'Dede dediğim adam bana tecavüz etti'

14 yaşındaki G.S.Ç ’Dede’ diye hitap ettiği V.Y. tarafından dondurma alma bahanesi ile tecavüze uğradığını iddia etti. Cinsel istismar davasında 11'i çocuk 31 kişinin yargılanmasına başlandı.

Yayınlanma: 04.12.2015 - 15:28
Abone Ol google-news

Adana'nın Yumurtalık ilçesinde, 14 yaşındaki kıza cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen 11'i çocuk 31 kişinin yargılanmasına başlandı.

Ceazevinde bulunan sanıklardan 29'u sabah saatlerinde geniş güvenlik önlemleri altında Ceyhan Adliyesi'ne getirildi.

Ceyhan 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada sanıkların, "Tehdit, çocukları fuhşa teşvik etmek veya yaptırmak veya aracılık etmek, çocuğun nitelikli cinsel istismarı, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından yargılandığı öğrenildi.

Bu arada sanıklardan 2'sinin ifadesi kaldıkları kadın cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile alındı.

Mahkeme başkanının 14 yaşındaki G.S.Ç'yi etkilenmemesi için salona sanıkların ifadesinin ardından alacağı belirtildi. Davanın iddianamesinde, G.S.Ç.’nin ilçede ’5 milyoncu S.’ diye tanıdıkları, R.Ö.’nün de küçük kızı Kuşadası’na götürerek fuhuş yaptırmak istediği yer aldı. Küçük kızın ilk tecavüzü, ’Dede’ diye hitap ettiği V.Y. tarafından dondurma alma bahanesi ile gerçekleştirdiğini öne sürdüğü belirtilen iddianamede bakire olmadığı ve ruh sağlığının bozulduğu da belirtildi.

Mağdur kızın avukatı Ebru Çatıkkaş da mahkemede hazır bulunurken, soruşturma kapsamında tutuklanan sanıkların ifadelerinin alınmaya başlandığı kaydedildi.

Bu arada 31 sanık hakkında 2 ila 35'er yıl arasında değişen hapis cezası isteniyor.

İddianame

İddianamede, "Her şüphelinin mağdure ile bir şekilde bağlantılı olduğu, bazı şüphelilerin telefonlarında mağdurenin numarasının kayıtlı olduğu, mağdurenin şüphelilerin evlerini ve iş yerlerini ayrıntılı tarif edebildiği, bu şekilde bilmesinin hayatın olağan akışına uymayacağı ve gitmediği, kalmadığı bir yeri ayrıntılı tarif etmesinin mağdurenin beyanlarının doğruluğunu gösterdiği kanaatine varılmıştır" ifadesi kullanıldı.

Olay

Adana'da, 8 Haziran'da 14 yaşındaki kız çocuğunun, sanıklardan İ.Ş. ve N.R'nin yanında zorla tutulduğu ihbarı üzerine polis ekipleri çalışma başlatmış, belirlenen adreslere düzenlenen operasyonda, kıza fuhuş yaptırdığı iddiasıyla gözaltına alınan İ.Ş. ve N.R. tutuklanmıştı. Zanlıların ifadesi doğrultusunda genişletilen soruşturmada, kıza cinsel istismarda bulunduğu öne sürülen 29 kişi daha tutuklanmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler