Türk askeri Musul'da... ABD: Koalisyon aktivitelerinin parçası değil

Musul’un kuzeyinde Türkiye sınırına yakın Peşmerge ve diğer IŞİD karşıtı muhalifleri eğitmek için bölgede bulunan Türk taburu görev değişimi yaptı. Durumdan koalisyon güçlerinin haberdar olduğu belirtildi. ABD Savunma Bakanlığı, 'Türk askerinin Kuzey Irak'a kaydırılmasının farkındayız ama bu konuşlandırma koalisyon aktivitelerinin bir parçası değil' şeklinde açıklama yaptı.

Yayınlanma: 04.12.2015 - 21:37
Abone Ol google-news
<video:443051>

Bölgedeki kaynaklardan alınan bilgiye göre, 2 yıldır peşmergenin eğitimi için Musul yakınlarında bulunan birlikler değiştirildi. Musul'un 25 kilometre yakınlarında bulunan Başika bölgesine 20-25 tank ve 150-200 komando gönderildi. Koalisyon güçlerinin durumdan haberdar olduğu belirtildi.

ABD Savunma Bakanlığı Yetkilisi tarafından yapılan açıklamada, 'Türk askerinin Kuzey Irak'a kaydırılmasının farkındayız ama bu konuşlandırma koalisyon aktivitelerinin bir parçası değil' denildi.

Reuters'a bilgi veren bir Türk güvenlik kaynağı, Türkiye'nin "Birkaç yüz askeri eğitim vermek üzere Kuzey Irak'taki Musul'a konuşlandırdığını" ve IŞİD karşıtı koalisyonu bu durumdan haberdar ettiğini bildirdi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler