AKP'li adaydan rektöre şantaj

Kadro için şantaj yaptığı ileri sürülen personel arasındaki H.G’nin AKP Muğla milletvekili aday adayı olduğu belirtildi.

Yayınlanma: 15.12.2015 - 22:12
Abone Ol google-news

Eski Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe’nin (57) görüntülerini çekip, kadro almak için şantaj yaptıkları ileri sürülen 4 üniversite personeli dün sabah gözaltına alındı.

Gülen Cemaati’nin, Akdeniz Üniversitesi’nde yapılanmak için rektör Kurtcephe’nin genç bir kadınla görüşmesini kasede aldığı, 280 kişilik profesör ve doçent kadrosuna kendi adamlarını yerleştirdiği iddia edilmişti. Kurtcephe, hakkındaki soruşturmalar sürerken görev süresinin bitimine 6 ay kala 3 ay süre ile YÖK tarafından görevden alındı.

7 yıldır bu görevi sürdüren rektörün yerine, eski AÜ Hastanesi Başhekimi ve Göz Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Ünal vekâleten atandı. Kurtcephe’nin görüntülerinde yer alan ve memur kadrosuna atandığı belirtilen S.A, buluşmaya lojmanında aracılık yaptığı söylenen A.Ü, Döner Sermaye İşletme Müdürü H.D, AÜ Antalya Devlet Konservatuvarı Yüksekokul Sekreteri H.G, gözaltına alındı. H.G’nin AKP Muğla Milletvekili aday adayı olduğu iddia edildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler