Sur'da 3 şehit, Cizre'de 3 sivil vuruldu

Van Edremit’teki bir eve düzenlenen operasyonda 12 PKK’li öldürüldü, özel harekât polisi Önder Ertaç şehit oldu, 2 polis yaralandı. Diyarbakır Sur’da 1 polis ve 2 asker şehit. Şırnak Cizre’de sokağa çıkma yasağının 29. gününde yine ölüm haberleri geldi. Ali Bağdur, Hacı Elçi ve Mehmet Şirin Erdinç isimli yurttaşlar vurularak hayatını kaybetti.

Yayınlanma: 11.01.2016 - 06:49
Abone Ol google-news

SUR’DA 3 ŞEHİT

Diyarbakır merkez Sur ilçesinde operasyonlar devam ederken, çıkan çatışma ve PKK’lilerin el yapımı patlayıcıları infilak ettirmesi sonucu 1 polis ve 2 uzman çavuş şehit oldu, 13 güvenlik görevlisi yaralandı.

Sur ilçesindeki 6 mahallede, 2 Aralık 2014 tarihinde başlayan sokağa çıkma yasağıyla birlikte, başlayan operasyonlar aralıksız sürüyor. Dün sabah saatlerinden itibaren Sur ilçesinden yoğun patlama ve silah sesleri duyuldu. Kurşunlu Cami yakınlarındaki Yıkıkkaya Sokak’ta saat 14.00 sıralarında çatışmalar yoğunlaştı. Bu bölgedeki çatışmada PKK’lilerin el yapımı patlayıcıları infilak ettirilmeleri ve suikast silahı Kanas ile ateş etmeleri sonucu 1 polis ile 2 uzman çavuş şehit oldu, 13 güvenlik görevlisi de yaralandı.

Genelkurmaş Başkanlığı da Diyarbakır ve Şırnak’ta önceki gün yapılan operasyonlarda 20 PKK’linin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Operasyonda şehit olan polis memuru Buhari Ağçelik’in Malatya’daki baba evinde yas var.

1.5 ay önce evlendi

Ağçelik’in Yeşilyurt ilçesindeki baba evine gelen yetkililer, anne Aynur ve şehidin kardeşi Nasuhi Ağçelik’e acı haberi dün verdi. Oğlunun şehit haberini alan anne, gözyaşlarına boğuldu. Yaklaşık 1.5 ay önce evlendiği öğrenilen şehit Ağçelik’in babasını ise küçük yaşta kaybettiği belirtildi. Şehidin Bingöl’den geçici görevle Diyarbakır’ın Sur ilçesine gittiği öğrenildi. Şehidin eşi Özlem Ağçelik’in ise Bingöl’de öğretmenlik yaptığı kaydedildi. Bu arada, şehidin baba evinin bulunduğu siteye Türk bayrağı asıldı.

Çıkan çatışmada şehit olan Astsubay Kıdemli Çavuş Metin Kıldiş’in (29) Hatay’ın İskenderun İlçesi’ndeki baba ocağına ateş düştü. Acı haberi vermek için şehidin baba evine gelen protokol heyeti, ailenin daha önce haber alıp Diyarbakır’a gitmesi üzerine evde kimseyi bulamadı. Heyet, şehidin yakınlarını teskin etmeye çalıştı.

CİZRE'DE 3 SİVİL VURULDU

Şırnak’ın Cizre ilçesinde sokağa çıkma yasağının 29. gününde yine ölüm haberleri geldi. DİHA’nın haberine göre öğle saatlerinde Ali Bağdur adlı yurttaş özel harekât polislerinin açtığı ateş sonucu vurularak yaşamını yitirdi. İlerleyen saatlerde Ali Bağdur’un cenazesini bulunduğu yerden almaya çalışan yurttaşlar da silahlı saldırıya uğradı. Saldırıda yaralanan Hacı Elçi adlı yurttaş hastanede yaşamını yitirdi. Bu arada önceki gün yine Nur Mahallesi’nde özel harekât polislerinin açtığı ateşle yaralanan Mehmet Şirin Erdinç isimli yurttaş da dün hayatını kaybetti. Cudi Mahallesi’nde önceki gün Murat Ekinci ve Murat Gül adında iki kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi. Cizre’de çatışmalardan zarar görmek istemeyenler, ilçeden ayrılmaya çalışırken, önceki gün de ilçeye Cizreli işadamlarının gönderdiği yardımları getiren bir kamyon ile ilçeden ayrılanlar oldu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler