Bunun neresi terör suçu?

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, Beyaz Show’un sunucusu Beyazıt Öztürk, konuşmacı Ayşe Çelik ve program sorumlusunu örgüt propagandasıyla suçladı

Yayınlanma: 11.01.2016 - 10:38
Abone Ol google-news

<video:460966>

Kanal D’de geçen cuma günü Beyaz Show’a telefonla bağlanarak, “Çocuklar ölüyor, sessiz kalmayın” diyen ve bölgede görevli bir öğretmen olduğunu söyleyen Ayşe Çelik, program sunucusu Beyazıt Öztürk ve program sorumlusu hakkında Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından örgüt propagandası suçlamasıyla soruşturma başlatıldı. Soruşturmayı başlatan isim ise suikaste kurban giden Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin katıldığı Tarafsız Bölge programındaki görüşleri nedeniyle hem Elçi hem de Ahmet Hakan hakkında soruşturma başlatan Başsavcı Vekili İdris Kurt.

Bakanlıktan ‘Ayşe öğretmen’ avı

Kanal D’de 8 Ocak’ta yayımlanan Beyaz Show programına canlı yayında bağlanan ve öğretmen olduğunu belirten Ayşe Çelik, doğu illerindeki operasyonları eleştiren bir konuşma yapmıştı. Yayının ardından AKP’ye yakın basın-yayın kurumlarının Öztürk’ü hedef göstermesi üzerine önce programın yayımlandığı Kanal D, ardından da Öztürk özür açıklaması yapmıştı. Ancak ne kanalın ne de Öztürk’ün açıklamaları işe yaradı. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Başsavcı Vekili Kurt, Çelik, Öztürk ve program sorumlusu hakkında soruşturma başlattı. Kurt, Çelik’in güvenlik güçleri tarafından annelerin ve çocukların öldürüldüğü yolunda beyanlarda bulunarak terör örgütü propagandası yaptığı iddiasını soruşturmaya gerekçe gösterdi. Öztürk’ün konuşmayı alkışlattırdığı, program sorumlusunun yayını kesmeyerek olaya zemin hazırladığı ve propagandanın devam ettirilmesine izin verdiği gerekçelerini sıralayan Kurt, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan Çelik’le ilgili soruşturma dosyasını ve Kanal D’den programın CD’sini istedi. Öte yandan Kurt daha önce de Güneş Gazetesi’nin bir haberini ihbar kabul ederek Hürriyet Gazetesi hakkında terör soruşturması başlatmıştı.

İŞTE O KONUŞMA

Ayşe Çelik: Yalnız müsaadenizle ben çok kısa konuşmak istiyorum. Türkiye’nin doğusunda güneydoğusunda neler olup bittiğinin farkında mısınız?

(Alkışlar duyuluyor)

Orada doğmamış çocuklar, anneler insanlar öldürülüyor. Sanatçı olarak, insan olarak bir şekilde siz de yaşananlara sessiz kalmamalısınız. Bir şekilde dur demelisiniz. Ayrıca bir şey daha demek istiyorum. Ölen çocuklara sevinen zavallı insanlar var. Ben bu insanlara, daha doğrusu biz o insanlara hiçbir şey söyleyemiyoruz yazıklar olsun demekten başka.

Beyaz: Doğru (Alkışlar duyuluyor)

Ayşe Çelik: Bir şey daha söylemek istiyorum kusura bakmayın. Ben öğretmenim. Öğrencilerini terkeden öğretmenlere seslenmek istiyorum. Bir daha oralara nasıl dönecekler? O güzel masum tertemiz yürekli çocukların yüzüne gözlerinin içine nasıl bakacaklar? Ben konuşamıyorum gerçekten burada yaşananları ekranlarda, medyada herkes çok farklı aktarılıyor. Yani gerçekten konuşamıyorum. Sessiz kalmayın insan olarak biraz daha hassasiyetle yaklaşın. Görün duyun artık bize el verin. Yazık insanlar ölmesin çocuklar ölmesin anneler ağlamasın. Söyleyeceklerim bu kadar. Çok teşekkür ederim.

Beyaz: Ayşe hanıma bir alkış alalım önce Ayşe hanıma.

Ayşe Çelik: Aslında çok şey söylemek istiyorum duygu yoğunluğundan dolayı hiçbir şey söyleyemiyorum. Siz de farkediyorsunuz sesim titriyor. Bomba seslerinden kurşun seslerinden insanlar susuzlukla açlıkla mücadele ediyor. Özellikle bebekler, çocuklar lütfen siz de duyarlı olun, sessiz kalmayın rica ediyorum lütfen.

Beyaz: Çok çok teşekkür ediyoruz Ayşe Hanım. Öncelikle hassas.

Ayşe Çelik: Ben çok teşekkür ederim. Beni bağladığınız için

Beyaz: Rica ederiz ne demek

Ayşe Çelik: Bir nebze de olsa sesimizi buradan duyurabildiysek ne mutlu bize.

Beyaz: Çok iyi yaptınız çok teşekkür ederiz hassasiyetiniz için de ayrıca size çok teşekkür ediyoruz. Gerçekten de elimizden geldiğince de duyurabileceğimiz yerlerden biz de elimizden geleni yapmaya gayret ediyoruz emin olun. Ama bu söyledikleriniz bir kere daha bize ders oldu. Daha da fazla yapmaya gayret edeceğiz. Buradan oradaki herkese selam olsun. İnşallah en kısa zamanda bütün o söylediğiniz barış dilekleri bizim için de geçerli. Biz de diliyoruz. En kısa zamanda bütün bunlar çözülsün istiyoruz. Çok teşekkür ederiz Ayşe Hanım sağolun. Elinize yüreğinize sağlık. Teşekkür ederiz.

Kanal D'den 'Ayşe Öğretmen' açıklaması: Devletin yanındayız

Özel Harekat'tan Beyaz'a Tehdit

Beyazıt Öztürk: İstemeden yaptığım şeyler olduysa özür dilerim


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler