Vekil kavgalarına mat renkle önlem

Genel Kurul’un ışıltılı ortamı vekillerinin psikolojisini bozduğu gerekçesiyle karartılacak; masalarının cilası, duvar boyası ve zemin daha mat renkle değiştirilecek.

Yayınlanma: 05.03.2014 - 09:40
Abone Ol google-news

TBMM Başkanlığı, hazırladığı 2014 Eylem Planı’nda sürpriz projeleri hayata geçirecek. Milliyet'ten Önder Yılmaz'ın haberine göre Eylem Planı’nında yer alan ilginç projelerden bazıları şöyle:


Kavgaya ‘matlaştırma’
-  TBMM Genel Kurulu’nda kanlı kavgalara ışıltılı renkli ortamın yol açtığı tespitleri üzerine matlaştırma uygulanacak. İlk olarak TBMM Genel Kurulu avizeleri filgramla koyulaştırılmıştı. 2014’te ise, Genel Kurul Salonu daha sağlıklı ve fonksiyonel ortam yaratmak amacıyla, milletvekilleri çalışma masalarının cilası matlaştırılacak. Akustik tavan ve duvar boyası yapılacak, halı zemin kaplaması yenilenecek. Duvar ve halılara bir derece koyu renk uygulanacak.

-  TBMM Başkanlığı’nın yürüttüğü hizmetlerle ilgili eğitimler video ortamında hazırlanacak. Uzman video uygulamasına ilişkin konu başlıkları belirlenecek ve seslendirme yapılacak. Deneme çekimleri gerçekleştirilecek. Halkın hizmetleri görüntülü izlemeleri için videolar internette yayınlanacak.
-  TBMM personelinin risk alma iştahı artırılacak. Bu amaçla kurumsal ve operasyonel risklere ilişkin kurumsal risk startejisi ve politikası oluşturulacak. Risk iştahı, risk alma isteği ve risk toleransı belirlenecek. Ristlerin stratejik seviyede program, süreç ve faaliyet düzeyinde ele alınması sağlanacak, kilit risklerin özellikleri tespit edilecek ve bu konuda pilot çalışmalar yapılacak. Risk yönetim konusunda çalışma grupları oluşturulacak ve beyin fırtısına oturumları gerçekleştirilecek. Risk envanteri oluşturulacak.

Vatandaş görüş bildirecek
-  TBMM Başkanlığı daha şeffaf yasama süreci için devreye, “vatandaşı” da sokacak. İhtisas komisyonlarına sevk edilen kanun tasarı ve tekliflerine yönelik olarak vatandaşların görüş ve önerileri alınacak. Bu öneriler komisyona iletilecek.
-  Artık bir kanun düzenlemesi ne içerdiği merak konusu olmayacak. Komisyonda görüşülen kanun tasarı ve tekliflerinin düzenlediği konulara ilişkin aşama aşama özet bilgi formları oluşturulacak. Tasarı ve teklifin TBMM’ye ilk geliş ve kanunlaşmasından sonraki son haline ilişkin vatandaşların anlayacağı düzeyde özet bilgi notları hazırlanarak internet sitesinde yayınlanacak.
-  Görme engellilerin de Genel kurul çalışmalarını takip edebilmeleri için sesli tutanak sistemi kurulacak. Tutanak özetleri TBMM TV spikerleri tarafından sesli hale getirilecek internete yüklenecek.

20 milyon tasarruf
TBMM Başkanlığı, milletvekillerinin milyonlarca TL’yi bulan sağlık harcamalarının yüzde 95’inin özel hastanelere gitmesi üzerine, artık vakıf ve devlet üniversite hastahanelerinde VIP tedavi yolu açılacak. Bu amaçla tedavi yönetmeliği değiştirilecek ve 20 milyon TL civarında tasarruf sağlanacak. Bu tasarrufun sonraki dönemlerde daha da artarak yüzde 50 oranına çıkacağı düşünülüyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler