'Ölenleri de yol açanları da unutmayacağız'

Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu ile Avrupa Sendikalar Konfederasyonu yöneticilerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda Avrupalı sendikacı, Ankara katliamında yaşamını yitirenleri anmak için Ankara Garı önünde buluştu.

Yayınlanma: 10.02.2016 - 22:20
Abone Ol google-news

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB’nin 10 Ekim’de düzenlediği Emek, Barış, Demokrasi mitingi öncesinde Ankara Garı önünde düzenlenen canlı bombalı saldırıda katledilen 101 kişi anıldı.

Ankara Garı önünde toplanan katılımcılar, katliamın gerçekleştiği saat olan 10.04’te saygı duruşunda bulundu. Anma etkinliğine, Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu (ITUC) Genel Sekreter Vekili Jaap Wienen ile Avrupa Sendikalar Konfederasyonu (ETUC) Genel Sekreteri Luca Visenti’nin de aralarında bulunduğu, Fransa, Belçika, Hollanda, İspanya ve İtalya’dan çok sayıda sendikacı da katıldı. ITUC Genel Sekreter Vekili Wienen yaptığı konuşmada, 10 Ekim 2015 tarihinin sonsuza kadar hafızalarında kalacağını söyledi. Saldırının ardından yaralıların sağlık hizmetine ulaşmasını engelleyen ve onlara biber gazı sıkan yetkililerin de unutulmayacağını belirten Wienen, “Kalbimiz bu barbarca saldırıda hayatını kaybedenlerin ve yaralananların aileleri ve yakınlarıyla birlikte atıyor” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler