İş adamı otomobilinin lastiği patlatılarak soyuldu

Ümraniye'de bankadan takip ettikleri iş adamı A.B.'nin otomobilinin lastiğini patlatarak çantasındaki 30 bin lirayı çalan Kolombiya uyruklu 1'i kadın 4 şüpheli polis tarafından yakalandı.

Yayınlanma: 06.03.2014 - 14:59
Abone Ol google-news

Bölgede önlem alan güven timleri tarafından bankalara girip, kendilerine yeni kurban ararken tespit edildikten sonra yakalanan şüphelilerin işledikleri suç, güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi.

İş adamı otomobilinin lastiği patlatılarak soyuldu - VİDEO

Ümraniye'de polise başvuran iş adamı A.B., otomobilinde içinde 30 bin lira bulunan çantasının kimliği meçhul şahıslar tarafından çalındığını söyledi. İş adamı aracının lastiğinin patladığını değiştirmeye çalışırken hırsızlık olayının gerçekleşmiş olabileceğini belirtti.

Polis tarafından olayla ilgili başlatılan soruşturmada iş adamının hırsızlık öncesi para çektiği bankanın güvenlik kameralarını inceleyen dedektifler, hırsızlık çetesini ortaya çıkardı. Görüntülerde bir kişinin iş adamı A.B.'yi para çekerken takip ettiği ardından dışarıda bekleyen arkadaşlarına haber verdiği görüldü. İş adamını, otomobiline binmesinden itibaren sıkı bir takibe aldıkları ortaya çıkan şüphelilerin, aracını yol kenarına park etmesini fırsat bilerek fark ettirmeden lastiği patlattıkları görüldü. İş adamının aracının lastiği ile uğraşırken şebekenin içinde para dolu çantayı çalarak kaçtıkları tespit edildi.

PUSUYA DÜŞÜNCE YAKALANDILAR

Asayiş Şube Müdürlüğü, Güven Timleri Şube Müdürlüğü ve Önleyici hizmetler Şube Müdürlüğü tarafından ortaklaşa yürütülen operasyonda, şüphelileri yakalamak için plan yapan polis aynı bölgede bulunan tüm banka şubelerinde önlem aldı. Seyyar satıcı, yada müşteri gibi banka önleri ve içlerinde bekleyen polis ekipleri, çok geçmeden güvenlik kameralarında eşkalleri tespit edilen şüphelileri tespit etti.  Banka şubelerine girip bir süre içerde oturan daha sonra dışarı çıkıp başka banka şubelerine giden şüphelilerin, kendilerine yeni bir av aradığı tespit edildi. Takip sırasında yüksek miktarda para çeken birini bulamayan şüpheliler, araçlarına binerek uzaklaşırken polis ekipleri tarafından yakalandı.

TURİST OLARAK GELMİŞLER

Asayiş Şube Müdürlüğüne getirilen ve Kolombiya uyruklu oldukları belirlenen  J.M.A.(41), P.M.A.(29), A.M.C.(30) isimli erkeklerle B.M.F.(51) isimli kadın, poliste ifade vermeyerek "Susmaö haklarını kullandı. Şüphelilerin bir süre önce turist olarak İstanbul'a geldikleri öğrenildi. Poliste işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler