Devletin kalbine bombalı araçla saldırı

Ankara'da akşam saatlerinde Meclis, Başbakanlık, TSK binaları gibi devletin kalbinin merkezlerinin bulunduğu alanda bombalı araçla saldırı gerçekleştirildi. Saldırıda 28 kişinin öldüğü ve 61 kişinin yaralandığını bildirildi. Otopsisi biten cenazeler GATA'ya götürüldü.

Yayınlanma: 17.02.2016 - 22:43
Abone Ol google-news

Patlama, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne 350 metre, Başbakanlığa ise 500 metre mesafede yaşandı.

Başkentin en merkezi yeri olan, askeri kurumların ve lojmanların bulunduğu Devlet Mahallesi'ndeki saldırı, saat 18.30'da, bomba yüklü araçla gerçekleştirildi.

İnönü Bulvarı'nı Dikmen Caddesi'ne bağlayan Merasim Sokak'ta, askeri servis araçlarının yanında bomba yüklü aracı infilak ettirdi. Ankara'nın bir çok yerinde duyulan patlamanın ardından iki askeri servis aracı bir anda alev topuna döndü.

Alevler arasından alınan yaralılar çevredeki hastanelere kaldırılırken, İnönü Bulvarı trafiğe kapatıldı.

Patlamada hayatını kaybeden ve Adli Tıp Kurumu'na kaldırılan 28 cenazeden 3'ünün otopsi işlemi tamamlandı. 3 askeri personelin cenazesi buradan Gülhane Askeri Tıp Akademisi'ne (GATA) götürüldü.

Öte yandan Adli Tıp Kurumu önüne gelen aileler, askeri personelden bilgi almaya çalıştı. Listede yakın akrabalarının isimlerini gören aileler, fenalık geçirdi. Ailelere, sağlık ekipleri müdahalede bulundu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler