Eski MİT'çi Öneş: Devlete mesaj çabası

Eski MİT’çi Cevat Öneş, patlamayla ilgili şu yorumları yaptı: “Gerçekleştiği yer, seçilen hedef ve zamanlama dikkate alındığında saldırıyı planlayanların devlete mesaj verme gayreti içinde oldukları söylenebilir. Hedef seçiminde ağırlıklı olarak askerlerin olduğu görülmektedir.”

Yayınlanma: 17.02.2016 - 22:51
Abone Ol google-news

Eski MİT Görevsi Cevat Öneş, Ankara’daki patlama için, “Saldırının gerçekleştiği yer, seçilen hedef ve zamanlama dikkate alındığında devlete yönelik bir saldırı olduğu öne çıkıyor. Zamanlama, hedef ve yer seçimi itibari ile saldırıyı planlayanların devlete mesaj verme gayreti içinde oldukları söylenebilir” dedi.

Öneş şöyle dedi: “Ankara garında gerçekleşen saldırıdan farklı olarak hedef seçiminde ağırlıklı olarak askerlerin olduğu görülmektedir. Saldırının Ankara’daki önemli devlet kuruluşlarının yer aldığı Devlet Mahallesi semtinde, askeri servis araçlarının mesai bitiminde gerçekleşmesi terör saldırısını gerçekleştirenlerin devlete yönelik bir mesaj verme gayreti içinde oldukları düşünülebilir. Ayrıca devlet kuruluşlarının kalbinde eylem yapılması, bu tip terör eylemlerinin tırmandırılmak istendiğinin işareti olarak da değerlendirilebilir.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler