Taksim'de kadınlara polis müdahalesi

Taksim Gezi Parkı merdivenlerinde açıklama yapmak isteyen kadın eylemciler ile polis arasında arbede yaşandı.

Yayınlanma: 08.03.2014 - 18:41
Abone Ol google-news

Polis, gösteri hakkını kullananlara uyguladığı şiddeti, dün akşam Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle basın açıklaması yapmak isteyen kadınlara da uyguladı. Gezi Parkı merdivenlerinde açıklama yapmak isteyen Kadın Cinayetlerini Durdurma Platformu eyleminde kalkanlarıyla kadınları itekledi. Feministler ise sloganlar eşliğinde İstiklal Caddesi’nde yürüdü.

 

İŞTE EYLEMDEN KARELER - FOTO GALERİ

 

Galatasaray Meydanı’nda Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutlamak için toplanan binlerce kadın Fransız Konsolosluğu önüne kadar ıslıklar ve sloganlar eşliğinde yürüdü. “Geceleri, sokakları, meydanları terk etmiyoruz. Feminist isyan” pankartını açarak yürüyen kadınlar yolsuzluk operasyonlarını da eleştirdi. Fransız Konsolosluğu önünde Kaldıraç üyesi 1 grubun polise taş atması sonucu arbede yaşandı. Polis gruba biber gazıyla müdahale etti.

 

‘Gezi Parkı’nda polis şiddeti’

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri Gezi Parkı girişindeki merdivenlerde 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında yapmak istedi. Bu sırada bir sivil polis kadınların arasına girdi ve “Burada açıklama yapmanız yasak” diyerek kadınları engellemeye çalıştı. Kadınlar polis tarafından kalkanlarla itilerek uzaklaştırıldı. Kadınlarla polis arasında arbede yaşandı. Gezi Parkı’ndan çıkarılan kadınlar “Gezi’den 9 Mart mitingine çağırıyoruz. AKP’yi susturacağız, kadın cinayetlerini durduracağız” yazılı pankartı açarak “Kadınların öfkesi AKP’yi yıkacak” ve “Her yer Taksim, her yer direniş” sloganlarını attı. Polis, kadınları Sıraselviler Caddesi’ne doğru itti. Burada grup adına basın açıklaması yapan Fikriye Yılmaz “Bizi Gezi Parkı’ndan şiddet uygulayarak çıkaranlar sanmasın ki bizi susturacaklar. Biz meydanlarda olmaya devam edeceğiz. Nerede polis kadını korumadığı için öldürülürse bizleri karşılarında bulacaklar. Halka zulüm eden halkın parasını çalan AKP bugün gücünü kaybetmektedir” dedi. Eylem sırasında geniş güvenlik önlemi alan polis Gezi Parkı’nı, Taksim Cumhuriyet Anıtı ve Taksim metro çıkışı çevresini kapattı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler