İzmir'de HDP'ye operasyon... İl başkanı ve 23 kişi gözaltında

İzmir'de düzenlenen operasyonda aralarında HDP İl Başkanı Cavit Uğur'un da bulunduğu 24 kişi gözaltına alındı. HDP gözaltılarla ilgili açıklama yaptı.

Yayınlanma: 09.03.2016 - 09:11
Abone Ol google-news

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, farklı ilçelerde önceden belirlenen 30 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyon kapsamında aralarında HDP İl Başkanı Cavit Uğur ve bazı il yöneticilerinin de bulunduğu 24 kişi gözaltına alındı.

Şüphelilerin 3 Aralık 2015'te, İstanbul Sancaktepe'de ölü ele geçirilen "Gülçin" kod adlı Dilan Kortak isimli PKK'linin İzmir'de düzenlenen cenazesini "örgütün propagandasına çevirerek terör örgütü adına eylem ve faaliyetlerde bulundukları" iddia edildi.

Gözaltına alınanlar sağlık kontrolünün ardından Emniyet Müdürlüğüne götürüldü. Bazı kişilerin de yakalanması için çalışmaların devam ettiği belirtildi.

HDP'DEN AÇIKLAMA GELDİ

HDP İzmir İl Teşkilatı tarafından operasyonla ilgili basın açıklaması yapıldı. Açıklamaya, parti yönetici ve üyeleri ile bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Partinin il yöneticilerin Süleyman Eryılmaz şunları söyledi:

"İl Eş Başkanımız Cavit Uğur, Parti Meclisi üyemiz Dilek Aykan, il yöneticilerimiz Hacay Yılmaz, Elmas Çınar, Aylin Aker, Banu Selda Şenol'un da aralarında bulunduğu ilçe başkan ve yöneticilerimiz gözaltına alındı. Gerekçe ise İstanbul'daki evi basılarak katledilen Dilek Kortak'ın Karabağlar'da düzenlenen cenaze törenine katılmak. Türkiye genelinde partimize yönelik sürdürülen gözaltı ve tutuklama operasyonları ile partimizin demokratik siyaset kanalları kapatılmaya çalışılıyor. Partimiz ve yöneticilerimiz hedef gösterilerek Saray ve AKP'nin siyasi linç kampanyası sürdürülmektedir. İzmir Valiliği son aylarda basın açıklaması ve toplantı gibi her türden demokratik hakların kullanımını engellemeye çalışıyor. Avukatlardan aldığımız bilgiye göre Dilan Kortak'ın babası İbrahim Kortak bile çok doğal olarak bulunması gerektiği kızının cenaze törenine katıldığı ve taziyeleri kabul ettiği için gözaltına alınmıştır. Operasyon ve gözaltına almalar, partimizin siyasi faaliyetlerini engellemeye yöneliktir. Gözaltına alınan parti yönetici ve üyelerimizin derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler