Marmara Üniversitesi'nden Erdoğan'ın diplomasına 'gizli' bahanesi

Gazeteci Ayşe Hür, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tartışmalara konu olan üniversite diplomasına ilişkin Marmara Üniversitesi'ne bazı sorular yöneltti. Üniversite yönetimi soruya 'gizlilik' bahanesiyle yanıt vermedi.

Yayınlanma: 17.03.2016 - 17:33
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mezun olduğu belirtilen Marmara Üniversitesi İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'nin okul yıllığı geçtiğimiz günlerde yayımlanmış, Erdoğan'ın mezun olduğu 1980-1981 dönemi yıllığında Erdoğan'a dair bir bulgu olmadığı görülmüştü.

Gazeteci Ayşe Hür, Marmara Üniversitesi'ne Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mezuniyet belgelerine ilişkin sorular yönelttiğini açıkladı. Erdoğan’ın hangi yıl kayıt yaptırdığı, hangi yıl mezun olduğu, ders listesini, aldığı notları Marmara Üniversitesi’ne “Bilgi Edinme Kanunu” çerçevesinde soran Ayşe Hür, aldığı yanıtın 'gizlilik' olduğunu söyledi.

Marmara Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Bozlağan imzalı yanıtta şu ifadelere yer verildi:

"Kamu görevlileri için düzenlenen özlük ve sicil dosyalarının üçüncü kişilere karşı gizli tutulması gerekmekte ve bilgi edinme hakkının yasaya uygun olarak kullanılması, yasal sınırlamalar çerçevesinde idare tarafından sağlanmalıdır. Bu bağlamda talep edilen bilgi ve belgelerin ancak bir davaya konu olması halinde mahkemesince talep edilmesi akabinde ilgi yazı konusu bilgi belge ve evraklar ancak mahkemesine sunulabilecektir."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler