Yavaş: Ankaralılar artık kirli siyasete inanmıyor

Mansur Yavaş, "Hala utanmadan Kızılay'daki çıkan olaylara otobüslerle insan taşıdığımız iftiraları atılıyor. Üstelik bu asılsız iddialar da manşetlere taşınarak servis ediliyor. Ne uğruna? Seçim ve o koltuktan kalkmama uğruna. Yasal yollara başvurduk, gereğini yapıyoruz. Ankaralılar artık bu kirli siyasete inanmıyor" dedi.

Yayınlanma: 14.03.2014 - 15:56
Abone Ol google-news

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş Büyük Toptancı Halini ziyaret etti. Hal esnafıyla tek tek tokalaşarak toptancı halinin sorunlarını dinleyen Yavaş, "Hala utanmadan Kızılay'daki çıkan olaylara otobüslerle insan taşıdığımız iftiraları atılıyor. Üstelik bu asılsız iddialar da manşetlere taşınarak servis ediliyor. Ne uğruna? Seçim ve o koltuktan kalkmama uğruna. Hani kul hakkı? Maalesef bunun adı habercilik değildir. Yasal yollara başvurduk, gereğini yapıyoruz. Ankaralılar artık bu kirli siyasete inanmıyor" dedi.

Ankara Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği'nde yaptığı konuşmada, "Buradaki sıkıntıyı çeken sizlersiziniz. Bizim genel tavrımız esnafla oturarak, konuşarak bu sıkıntı nasıl giderilir, işler daha iyi nasıl oluru konuşmak. Çünkü çalıştırdığınız insan, ürettiğiniz ve sattığınız ürün, ödediğiniz vergi açısından sizin durumunuz ne kadar iyi olursa, yanınız da çalıştırdığınız insan sayısı da o kadar çok artar" dedi.

 

'20 YILDIR YORULDU ANKARA'DA BİR DEĞİŞİMİN OLMASI GEREKİYOR'

Mansur Yavaş'ın ikinci adresi GİMAT'tı. CHP Yenimahalle Belediye Başkan Adayı Fethi Yaşar ile birlikte Gram AŞ'yi ziyaret ederek çalışanlarla yemek yiyen Yavaş, "Ayın 30'unda yerel seçim olacak. Özellikle bunu genel seçim havasına çevirmek istiyorlar. Sayın Gökçek kendisine oy istemiyor. Twitlerin hepsinde AKP'ye oy verin diyor. Ben 20 yıldır yorulduğunu ve Ankara'da bir değişimin olması gerektiğini düşünüyorum. Ayın 31'inden sonra inşallah yeni bir yönetim gelecek ya da eski yönetim devam edecek. Buna kararı verecek sizlersiniz. Ben 20 yılda bir insanın çok yorulacağını ve ufkunun köreleceğini düşünüyorum" diye konuştu.

 

'KOLTUĞU BIRAKMAMAK İÇİN ALEYHİMİZE GAZETELER DAĞITTIRIYOR'

Yavaş, sözlerine şöyle devam etti: "Öyle şeyler oluyor ki o koltuğu bırakmamak için aleyhimize gazeteler dağıttırıyor. Çorumlu, Kırşehirli olanlara mesaj çemişler 'Biz Sayın Gökçek'in Kırşehir'e yaptıklarını eleştiren Mansur Yavaş'ı kınıyoruz, Biz Sayın Gökçek'in Çorum'a yaptıklarını eleştiren Mansur Yavaş'ı kınıyoruz' diye. Ben nerede ne söylemişim? Ankara 20 yıldır kavgadan, ayrımcılıktan yoruldu. 31 Mart'ta Ankaralılar bu üsluptan kurtulacak. Bakın biz herkesi son günlerde yaşanan gerginliklerden uzak durmaya davet ederek, en güzel cevabın sandıkta verileceğini söylüyoruz. Hala utanmadan Kızılay'daki çıkan olaylara otobüslerle insan taşıdığımız iftiraları atılıyor. Üstelik bu asılsız iddialar da manşetlere taşınarak servis ediliyor. Ne uğruna? Seçim ve o koltuktan kalkmama uğruna. Hani kul hakkı? Maalesef bunun adı habercilik değildir. Yasal yollara başvurduk, gereğini yapıyoruz. Ankaralılar artık bu kirli siyasete inanmıyor."

Son olarak GİMAT Esnafları Derneği'nin düzenlediği toplantıya katılan Yavaş, "Allah nasip eder belediye başkanı olursam, yapacağımız projeleri gerçekleştirirken sivil toplum kuruluşlarıyla, meslek odalarıyla, üniversitelerle işbirliği yapmak suretiyle bu kenti yöneteceğim. Ortak akılla ortak hedeflere hep birlikte yönlenmek durumundayız. Ancak o zaman geleceğin Ankara'sını kurarız. Bu kurumla beraber çalışarak GİMAT'ı dünyaya mal satar hale getireceğiz" ifadelerine yer verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler