Yeni ses kaydı: Talimatı Başbakan vermiş...

Gezi Parkı nöbeti başladıktan sonra Muammer Güler ve Cemal Kalyoncu arasında geçen telefon görüşmesinde Güler 'Başbakan talimat vermiş benim adamlara bunları burada tutmayın diye adamalar basıyorlar gazı...' dediği duyuluyor.

Yayınlanma: 15.03.2014 - 08:22
Abone Ol google-news

Cemal Kalyoncu'ya 'Gezi Parkı'nda yakılacak yıkılacak bir şey var mı senin yaptığın imalarlardan' sorusuna 'hayır ama iş makinelari vardı' yanıtını alan Güler 'Abi oradan oraya koşturuyorum. Kardeşim açıklama yapın. Ben yapsam ne diyeceğimi bilmiyorum. Başbakan AVM demiş öbürü bilmem ne demiş ne diyeyim ben abi ne yapacaklar hangisinden vazgeçtilerdediği Başbakan'ın söylediğinden ters bir şey söylerim oda olmaz' dediği görülüyor.

Ses kayıtlarında, Güler'in Kalyoncu'ya polis müdahalesi öncesinde "parkta sizin yaptıklarınıza zarar verilecek bir durum var mı" diye sorduğu, Başbakan'ın polislere "eylemcileri burada tutmayın" talimatı verdiğini söylediği, Cemal Kalyoncu'nun ise İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın süreci yönetemediği konusunda şikayet ettiği de görülüyor.

 

 

 

 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler