Özgecan'ın katilini öldüren isim suç makinesi çıktı: Rehin aldı, 13 saniye sonra vurdu

Özgecan’ın katilinin cenazesi Adana - Tarsus - Adana arasında mekik dokudu. Bu arada, Altındöken öldürülmesine ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı.

Yayınlanma: 13.04.2016 - 09:40
Abone Ol google-news

Tarsus’ta geçen yıl 11 Şubat’ta evine gitmek için bindiği minibüste üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’a (20) tecavüz girişiminde bulunan, öldüren ve cansız bedenini yakan minibüs şoförü Ahmet Suphi Altındöken’in (26) Adana E Tipi Cezaevi’nde öldürülmesi, ona yardım eden babası Necmettin Altındöken’in de ağır yaralanmasıyla ilgili savcılık ve bakanlık müfettişlerinin incelemesi sürüyor. Özgecan’ın katilini 50 yıla hükümlü “suç makinesi” olarak tanınan Gültekin Alan’ın öldürdüğü belirtildi.

Rehin alıp vurdu

14 ay önce İzmir’den Adana’ya nakledilen ve "profesyonel tetikçi" olarak bilinen Gültekin Alan’ın havalandırmaya çıkarken tuvalete gidip, olayda kullandığı tabancayı aldığı, kapıdaki bir infaz koruma memurunun başına tabanca dayayarak, baba ile oğluna evrak imzalatacağını söyleyip ölüm tehdidiyle koğuşlarının kapısını açtırdığı, ardından ikisine de kurşun yağdırdığı belirlendi. Alan’ın, infaz koruma memurunu rehin alıp kapıyı açtırdıktan sonra Altındöken’leri vurmasının 13 saniye sürdüğü kaydedildi.

‘3 kızı var’

Altındöken’in cenazesi defnedilecek bir yer bulunamadığı için ortada kalırken Özgecan’ın ailesi de dün kızlarının mezarını ziyaret eti. Suphi Altındöken’i öldüren Tokat Turhallı Gültekin Alan’ın kardeşi Tevfik Alan, “Gurur duyulmayacak bir şey değil. Ben ağabeyimle hep gurur duydum” dedi. Alan’ın
amcası Taşkın Alan ise yeğeni Alan’ın 3 kızı olduğunu ve çocuklarından 11 yıldır ayrı olduğunu belirterek “O çocuklar gözünün önüne gelmiştir onun. O davadan ötürü yapmıştır” dedi.

Gece defnedilemedi

Altındöken’in cenazesi Adana Adli Tıp Kurumu’ndaki otopsi işlemlerinin ardından dün sabaha karşı 03.15’te annesi ve kız kardeşine teslim edildi. Tarsus’a götürülen cenaze Tarsus Asri Mezarlığı’nda defnedilmek istendi. Ancak belediye görevlileri, “Gece defin işlemi yapılamayacağını” söyleyerek
izin vermeyince aile, cenazeyi tekrar kiraladıkları özel nakil aracıyla Adana’ya getirdi, kimsesizler mezarlığında toprağa vermek istedi. Yaklaşık 2 saat süren görüşmelere rağmen Adana’da bir mezarlık yeri verilmeyince annesi Naciye Tan ve kız kardeşi, cenazeyi tekrar Tarsus’a götürmek istedi, ancak
ne belediyeler ne de özel şirketler cenaze aracı verdi.

http://www.cumhuriyet.com.tr/Archive/2016/4/12/514443_cover_mainslider_big.jpeg?lastModified=1460468843309

‘Kadavra yapsınlar!’

Anne, oğlunun cenazesini kendi köyü olan Tarsus’un Kocaköy mahallesine götürmek istediğini bildirdi. Ancak köyün muhtarı Rıfat Öcalan, cenazeyi kabul etmeyeceklerini söyleyerek “Kilitledim mezarlığı, zorla açıp girecek halleri yok. İnsanlık suçu ya, canlı canlı adamın bilekleri kesilir mi? Mezarlığa koymama yetkisine sahibim. Bu köy benim köyüm. Ailesi tarafından gömülmesi için talep geldi, kabul etmedim” dedi.

Bu sırada kendisine gelen telefona yanıt veren muhtar Öcalan, arayan kişiye, “Kadavra yapsınlar. Devletin üniversitelerinin kadavraya ihtiyacı var. Bari o şekilde insanlığa faydası olsun, değil mi” diye tepki gösterdi.



‘Yatacak yeri yok’

Özgecan’ın katiline defnedilecek yer bulunamaması sosyal medyada geniş yer buldu. “Yatacak yeri yok sözü böyle bir şeymiş” diye yazanların yanı sıra, annesinin ıstırabı konusunda empati yapılmasını isteyenler de oldu.

Oğluna söylenmedi

Altındöken’in boşandığı eşinin avukatı, 6 yaşındaki erkek çocuğun soyisminin değiştirilmesi için açtıkları davanın devam ettiğini belirterek, “Müvekkilim, doktor kontrolünde çocuğa babasının öldüğünü söyleyecek” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler