Madımak'a kıl payı

Erdoğan’ın mitingi sonrası Kordon’da restoran ve barlarda oturanları taşladılar.

Yayınlanma: 17.03.2014 - 22:06
Abone Ol google-news

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, protesto yağmuru altında yaptığı İzmir mitinginde, “Kimsenin yaşam tarzına karışmıyoruz” mesajları verirken, AKP’liler, az ileride Kordon’daki restoran ve barlarda oturanları taşladı. Tekbir getirerek gerçekleştirilen saldırı sonrası, yeni bir Madımak’ın eşiğinden dönüldüğü vurgulanıyor. Erdoğan’ın kitlesine hedef göstererek saldırıyı tahrik ettiği kaydediliyor.

CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, Erdoğan’ın yaşam tarzı mesajlarıyla İzmirlilerin nabzına göre şerbet vermeyi amaçladığını, ancak her konuda olduğu gibi bu konuda da inandırıcılığının kalmadığını söyledi. AKP mitinginin öncesinde ve sonrasında yaşananların, Erdoğan’ın Türkiye’yi götürdüğü “ayrışmanın” göstergesi olduğunu dile getirdi. Yüksel, “Her şeyden önce AKP dışında hiçbir partinin mitinginde, Kordon’daki restoranlarla miting katılımcıları arasına demirden polis barikatı kurulmuyor.  Ancak yaşananlar, bunun gerekli olduğunu ortaya koydu. Miting dağılırken, arka bölümdeki restoranlara yönelik taş yağmuru, orada oturanlara yönelik saldırılar nedeniyle yeni bir Madımak yaşayabilirdik. Oradakiler linç edilebilirdi. Ama yaşam tarzına bir linç girişimi olduğu açık. Erdoğan’ın sürekli karşısındakileri ötekileştiren tutumu, halkı böyle bir ayrışma noktasına getirdi” dedi.

Erdoğan’ın mitingin başında kullandığı ifadelerle insanları hedef gösterdiğini vurgulayan Yüksel, “Başbakan her zamanki gibi ayrıştırıcı dilini kullandı, ötekileştirerek insanları hedef gösterdi. Onun tahrik edici dili olayları başlattı. İzmirli AKP’den de olsa başka partiden birilerine saldırmaz. Bu taşıma, profesyonel kıtalar, Başbakan’ın talimatı doğrultusunda insanlara saldırdılar. Apartmanların 5. katlarına su sıktılar. İzmir’de TOMA terörü yaşanıyor” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler