Mersin Üniversitesi’ne baskı tam gaz... İstenen suç itinayla bulunur!

Haber ve köşe yazısı paylaşan 3 akademisyen hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret suçundan dava açıldı.

Yayınlanma: 18.04.2016 - 06:49
Abone Ol google-news

Barış İçin Akademisyenler grubunun metnine imza atan akademisyenlere yönelik baskılar artarken Mersin Üniversitesi terör soruşturmaları ile dikkat çekiyordu. Son olarak 3 akademisyene Facebook paylaşımları nedeniyle dava açılması da gözleri yine bu üniversiteye çevirdi.

Paylaşıma dava

Mersin Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianamede Yrd. Doç. Dr. Hakan Mertcan’ın 2 Aralık 2015’te Facebook hesabından “Erdoğan ve ailesinin IŞİD petrolleriyle ilişkisi var” başlıklı paylaşımda bulunduğu belirtildi. Yrd. Doç. Dr. Mustafa Şener hakkında ise 2 yıl önce, 20 Mayıs 2014’te Facebook hesabından bir haber paylaşması suç olarak değerlendirildi. “Son Dakika!” ifadesiyle başlayan ve Hatay’da Soma maden kazası ile ilgili pankart açan 4 Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi üyesinin gözaltına alınmasına ilişkin pankarta dair haber nedeniyle Şener’e hapis cezası istendi. İddianamede, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın o tarihte Başbakan olması nedeniyle “kamu görevlisine hakaret” suçundan yargılanması istendi.

Başsavcılık, Yrd. Doç. Dr. Selim Çakmaklı hakkında ise Facebook hesabından 3 Eylül 2015’de paylaştığı yazar Mustafa Alp Dağıstanlı’nın “Cehennemin kapısını açtılar ve bütün toplumu oraya doğru sürüyorlar” başlıklı yazısı nedeniyle Cumhurbaşkanı’na hakaret suçu yöneltildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler