Bağış'a 'Bakara-makara' tepkisi

Kuranıkerim'le dalga geçtiği iddia edilen Bağış'ın evinin önünde MHP'liler eylem yaptı.

Yayınlanma: 19.03.2014 - 23:06
Abone Ol google-news

Hakkındaki yolsuzluk iddiaları üzerine görevinden istifa eden eski AB Bakanı Egemen Bağış’ın ortaya çıkan ses kayıtlarında Kuranıkerim’le dalga geçtiği savunuldu. Bağış’a ait olduğu öne sürülen ses kaydında, eski bakanın, gazeteci Metehan Demir’e “Kitapçık yok lan, Google’a gir Kuran’da atıyorum kardeşlik Kuran’da nankörlük Kuran’da bilmem ne diye search yap, hepsi çıkıyor. Oradan beğen bir tane salla gitsin” dediği iddia edildi. İddialar üzerine Bağış’ın İstinye’deki evi önünde toplanan MHP Fatih İlçe Teşkilatı üyeleri “Biz Fatiha’yı Google’dan öğrenmedik”, “Bunların Müslümanlığı bizim aptesimizi bozar” pankartları açarak protesto gösterisi yaptı.

Twitter’da Başçalan hesabı tarafında paylaşılan ses kaydında, gazeteci Demir’in sabahın erken saatinde attığı tweetin 13 kişi tarafından paylaşıldığını söylemesi üzerine Bağış’ın “Ben sabah 5’te çaktım bir tane. 150 kişi RT etmişti. Cumayı cıma yazmışım düzeltip 8.20’de yeniden attım manyak” dediği öne sürülüyor. Konuşmanın Mahmut Övür’ün Bağış’ın İstanbul İBB başkan adaylığı ile ilgili yazısıyla ilgili bölümünde eski bakan, “Mahmut Övür’ü okudun mu bugün. İstanbul adayları diye yazmış. Beyhan (Bağış’ın eşi) da onun içir dua ediyorsun zannetmiş” dediği Demir’in de “Beyhan duamızdan daha fazla şeyler yapacağımızı bilir. Bakara 156” ifadesini kulladığı iddia ediliyor. Bağış’ın da kahkahalarla gülerek “Bakara 156... çarpılacaksın” dediği öne sürülüyor.

 

Bakara makara

Demir’in “Her kim ki Egemen Bağış’ı sevmez, Allah en kısa zamanda onun belasını verir Bakara 159” sözlerine de Bağış’ın gülerek karşılık verdiği duyuluyor. Aydın Doğan ile birlikte katıldıkları bir toplantıdan bahsederken de Demir’in “Her kim ki Aydın beyin o zor gününde onun yanında olur, o Allah’tan her istediğini alır. Bakara 164. Bakara iyi ya. Tövbe ya Rabbim çarpılacağız şimdi” ifadesini kullandığı savunuluyor. Egemen Bağış da yine kahkahalarla gülerek “Makara iyi” ifadesini kullanıyor.

 

Evinin önünde eylem

İnternete düşen ses kaydında kullanılan ifadeler büyük tepki yarattı. Sosyal medyada başlayan tepki sokağa da indi. MHP Fatih İlçe Teşkilatı üyeleri, Kuran’daki bazı ayetlerle dalga geçilmesini protesto için Bağış’ın İstinye’deki evinin önüde toplantı. Grup adına açıklam yapan MHP Fatih İlçe Başkanı Ali Çolak, “Makara yaptıkları Bakara Suresi’nin 14. ayetinde Yüce Allah şöyle buyuruyor: ‘Bunlar iman etmiş olanlarla yüz yüze geldiklerinde, iman ettik derler. Kendi Şeytan’la baş başa kaldıklarında ise söyledikleri şudur; Hiç kuşkunuz olmasın biz sizinleyiz. Gerçek olan şu ki biz alay edip duran kişileriz der.’ Bu ayetten yola çıkarak bu zatın hangi dine mensup olduğunu öğrenmeye geldik. Muhafazakâr bir partide bakanlık yapmış bir insanın kendi partisinden azledilmesini bekliyoruz” dedi. Grup, açıklamanın ardından olaysız dağıldı.

 

Twitter’dan özür

Ses kaydının yayımlanmasının ardından Bağış, Twitter hesabından açıklama yaparak “Farklı zamanlardaki konuşmalarımı montajlayıp eklemelerle tamamen çarpıtan aşağılık itibar cellatlarının saldırıları ile karşı karşıyayım. Sabah itibarıyla hukuki yollardan bu ahlaksız iftira ve saldırılara karşı mücadelemi başlatacağım. Bu konuşmanın tamamını benim yaptığımı düşünerek incinen tüm iyi niyetli kardeşlerimden hassasiyetle özür dilerim” dedi. Metehan Demir ise “Farklı zamanlarda Arapça konuşan Alman taklitleri dahil farklı konuşmalarımı gizlice dinleyip montajlayanları Allah’a havale ediyorum” ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler