Berkin cinayetinde polislerin görüntüsü dosyada

Berkin Elvan cinayetinde yeni gelişme...

Yayınlanma: 20.03.2014 - 17:30
Abone Ol google-news

Gezi Parkı eylemleri esnasında 15 Haziran 2013’te evinden ekmek almaya giderken polisin attığı gaz kapsülünün kafasına isabet etmesi sonucu komaya giren ve 269. gün hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın ölümüne sebebiyet verilmesine ilişkin soruşturmada görgü tanıkları olay anından 10 dakika önce, Berkin Elvan’ın yaralandığı sokakta görev yapan polislerin fotoğraflarını dosyaya sundu.

Soruşturma savcısı Faruk Bildirici tarafından dinlenen ve olay yerine yakın bir özel hastanede diş hekimi asistanı olan P.K.,15 Haziran 2013 tarihinde nöbeti devraldıklarını belirterek, “15 Haziran Cumartesi günü akşamı saat 23.00’da işimiz bitti ancak dışarıda çok yoğun olaylar seyrettiği için eve gitmemeye karar verdik. Korktuk, poliklinikte kalmaya karar verdik” dedi. Pazar sabahı uyandıklarında dışarıda olayların devam ettiğini kaydeden P.K., şunları söyledi: “Pazar sabahı gazların poliklinik içerisine girmesinden dolayı rahatsızlandım. Diş hekimi M.B. sokakta bekleyen bir grup polise pencereyi açarak ‘Asistanım astım hastası. Lütfen gaz sıkmayın’ dedi. Polisler de ‘İçeriye gir’ diyerek bağırdılar. Daha sonra yan odadan cep telefonumla poliklinik önünde bekleyen polislerin fotoğrafını çektim.”

Diğer görgü tanığı diş hekimi M.B., 16 Haziran 2013 günü Cemal Kamacı Şark Kahvesi yönünden kliniğin önüne doğru polislerin geldiğini anlatarak, gaz tabancasıyla atış yaparak müdahale ettiğini kaydetti. Klinikten aşağıda sokakta bulunan polislere ‘İçeride hasta var’ dediğini ancak polislerin sert bir üslupla ‘Gir içeri’ diye bağırdıklarını aktaran Başbuğ, özetle şunları söyledi:

“Asistanım polisin bana çıkışmasına kızarak sokakta bekleyen kliniğimizin önündeki polislerin fotoğrafını çekti. Berkin’in yaralandığı yerden polikliniğimizin olduğu yere 2 dakikada gidilebilir. 50-100 metre mesafe vardır. Fotoğraf da 07.11’de çekildi. Zaten fotoğraf çekildikten bir müddet sonra Berkin’in vurulup yaralandığı yere doğru koşuşturdular. Bizim yerden Berkin’in vurulduğu yer görülebilecek mesafededir.”

Elvan ailesinin avukatı Evrim Deniz Karatana, fotoğrafın daha önceki tanık ifadelerinde bahsi geçen marketin önündeki 7-8 polisin fotoğrafı olduğunun tahmin edildiğini ifade etti.



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler