Bilal'e bedava yurt

CHP'li Atilla Kart, TÜRGEV'e Konya'daki yurdun 29 yıllığına bedelsiz kiralandığı iddiasında bulundu.

Yayınlanma: 20.03.2014 - 22:55
Abone Ol google-news

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Konya’da yapılan bir yurt binasının Erdoğan ailesinin yönetiminde olduğu Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı’na (TÜRGEV) 29 yıllığına bedelsiz olarak kiralandığını, buna karşılık Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun yine Konya’da aylık yaklaşık 150 bin TL karışılığında yurt kiraladığını iddia etti. “Başbakan’ın oğlunun yönetiminde bulunan TÜRGEV’e, devletin tüm kaynakları, yine devlet tarafından peşkeş çekilerek haksız çıkar sağlanmıştır” diyen Kart, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a yönelttiği soru önergesinde, “Bu yolsuzluğu soruşturma cesareti gösterebilecek misiniz” diye sordu.

CHP’li Kart, Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Arınç’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, Başbakan Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın yönetici olduğu, rüşvet ve yolsuzluk operasyonunun ardından adı sık sık gündeme gelen TÜRGEV ile ilgili yeni bir iddia ortaya attı. TÜRGEV üzerinden kamu kaynaklarının talan edilmesi olaylarının bir örneğinin de Konya’da yaşandığını belirten Kart, önergesinde, yapım ödeneği Vilayetler Hizmet Birliği tarafından karşılanan ve ihale bedeli 1 milyon 877 bin TL olan binanın, bitiminden 1 yıl sonra İl Genel Meclisi kararı ile 29 yıllığına ve bedelsiz olarak TÜRGEV’e kiralandığını aktardı. Kart, 200 üniversite öğrencisi için yurt binası olarak kullanılan binanın bedelsiz olarak TÜRGEV’e verilmesine karşın, Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun Konya Selçuklu’da 378 öğrenci kapasiteli bir yurda 58 bin 108 TL 36 kuruş, 740 öğrenci kapasiteli bir diğer yurda ise 104 bin 41 TL 66 kuruş aylık kira ödediğini belirtti. Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun özel şahıslardan yüksek bedellerle bina kiralayarak yurt hizmeti vermesine karşın bir binanın TÜRGEV’e bedelsiz ve 29 yıllığına yurt olarak verilmesini, “Başbakan’ın oğlunun yönetiminde bulunan TÜRGEV’e, devletin tüm kaynakları, yine devlet tarafından peşkeş çekilerek haksız çıkar sağlanmıştır” ifadeleri ile değerlendiren Kart, Arınç’a “binanın neden vakfa bedelsiz olarak 29 yıllığına kiralandığını” sordu.

 

Soruşturma cesareti gösterebilecek misiniz?

Kart, Arınç’a “Açık bir şekilde görevin organize bir şekilde kötüye kullanılması anlamına gelen bu yolsuzluğu soruşturma cesareti ve sorumluluğunu gösterebilecek misiniz? Yoksa, bir taraftan Hükümet Sözcüsü olarak halka şirin görünüp, bu yolsuzluğun da üstünü örtecek misiniz” sorusunu yöneltti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler