Arınç ve Gökçek Twitter yasağını deldi

Twitter'ın sansürlenmesinin ardından AKP'li isimlerin tweet atmaya devam etmesi tepkiye neden oldu.

Yayınlanma: 21.03.2014 - 09:43
Abone Ol google-news

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dün Bursa mitinginde yaptığı konuşmada, "Twitter mivitır hepsinin kökünü kazıyacağız" açıklamasının ardından Türkiye'den Twitter'a erişim akşam saatlerinde engellendi.

Kamuoyu ve dünya basınında da çok büyük tepkilere yol açan karar sonrası yurttaşlar VPN kullanımı ya da DNS değiştirme gibi yöntemleri kullanarak siteye erişim sağlamaya başladı.

İŞTE TWITTER'A GİRMENİN YOLLARI: ADIM ADIM ANLATIM İÇİN TIKLAYIN

Kararın ardından ise AKP'li isimlerin Twitter'ı kullanmaya devam etmesi gözlerden kaçmadı. Siyasiler arasında Twitter'ı en aktif kullanan isimler arasında yer alan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, "Bugün Cuma namazından sonra yapacağımız twitter mitingini iptal ettim... twit alemine duyururum. Benim DNS ayarı açık olduğu için twit atabiliyorum. Muhtemelen yarın bu da kapatılır. Umarım sövenler ve sahte hesap kullananlar ders almıştır" şeklinde tweetler attı.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da erişimin engellemesine rağmen sabah saatlerinde bir tweet attı. Arınç, "Bugün Manisa'da olacağız" şeklinde bir paylaşımda bulundu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler