Niğde'deki teröristler Arnavutluk ve Kosovalı çıktı

Kritik hedeflere suikast için Hatay’dan İstanbul’a gelen 3 terörist, dün Niğde’de yol kontrolüne yakalanınca jandarmaya ateş açtı: 3 ölü, 7 yaralı. El Kaide üyesi oldukları sanılan teröristlerden 18 yaşındaki E.S. ve aynı yaştaki E.A. Arnavutluk, 23 yaşındaki Ç.R. de Kosova vatandaşı çıktı.

Yayınlanma: 21.03.2014 - 10:19
Abone Ol google-news

Kaide bağlantılı Irak-Şam İslam devleti üyesi 3 terörist, dün Hatay’dan kiraladıkları 31 plakalı taksi ile yola çıktı. Niğde Ulukışla’da kontrol yapan jandarma, taksiyi durdurmak istedi. araçtan inen 3 terörist, uzun namlulu silahlarla ateş açtı. astsubay adil Kozanoğlu şehit oldu. Teröristler Yaşar Turan’ı öldürüp aracıyla kaçmak istedi. Bu sırada polis adem Çoban’ı da şehit ettiler. Yaralı arkadaşlarını tedavisi için sağlık ocağına giren teröristlerden 2’si yakalandı, biri izini kaybettirdi. Üstlerinden Alman pasaportu çıktı. İçişleri Bakanı Efkan ala ‘Hedeflerinde İstanbul vardı’ dedi.

Niğde’nin Ulukışla ilçesinde 3 terörist dehşet saçtı. Vatan'ın haberine göre; 3 kişi Hatay’dan 31 plakalı ticari taksi kiralayarak, Ankara’ya doğru yola çıktı. Ulukışla ilçesi Eminlik gişeleri yakınlarında jandarma uygulamasında durdurulan otomobilden inen teröristler, uzun namlulu silahlarla ateş açtı.

Polisi de vurdular

Saldırıda Astsubay Adil Kozanoğlu şehit oldu. Ardından taksiyi terk eden teröristler Ford Kargo tipi bir kamyonu sürücüsü Turan Yaşar’ı öldürerek, gasp etti. Kaçmak isteyen teröristler, bu sırada kendilerini durdurmak isteyen trafik polisi Adem Çoban’ı da vurdu.

KİMLİKLERİ BELİRLENDİ

Olayın ardından gittikleri sağlık ocağında teröristlerden 2'si yakalandı, 1'i ise kaçtı. Türkçe bilmeyip Arapça konuştukları için Suriye uyruklu oldukları sanılan teröristlerin taksi şoförü K.Ö. ile İstanbul'a gitmek üzere anlaştıkları belirlendi.

Yaralı teröristlerin yapılan sorgulamaları ve yapılan incelemeden, yaralı iki teröristten 18 yaşındaki E.S.'nin Arnavutluk, 23 yaşındaki Ç.R.'nin de Kosova uyruklu olduğu ortaya çıktı. Dün kaçan ve takip sonucu yakalanan diğer terörist 18 yaşındaki E.A.'nın da yine Arnavutluk vatandaşı olduğu belirlendi.

Teröristlerin üzerinden 3 Kalaşnikof tüfek, 2 tabanca, 7 el bombası çıkmış, Hatay'dan İstanbul'a gitmek üzere taksiyle yola çıktıkları belirlenmişti. Hem teröristler, hem de onları İstanbul'a götürmek üzere Hatay'dan yola çıkan taksi şoförü K.Ö.'nün jandarmadaki işlemleri devam ediyor.

Bakan: Hedef İstanbul’du

TV 24’e konuşan İçişleri Bakanı Efkan Ala saldırganların İstanbul’a gitmek istediklerini açıkladı. Saldırganların yabancı ve bir batı ülkesi uyruklu olduklarını belirten bakan, seçime dönük kaos ortamı oluşturulmak istendiğini söyledi.

‘Doktor diye bağırdılar Arapça konuşuyorlardı’

Silahlı saldırıdan sonra kamyonla kaçan teröristlerden ikisi, Ulukışla’ya bağlı Eminlik köyündeki Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu’nda tedavi olurken yakalandı. 55 K 0988 plakalı kamyonun köye geldiğini ve içindeki 2 kişinin ’doktor doktor’ diye bağırdığını belirten köylüler, kim olduklarını bilmedikleri bu kişileri araçtan indirerek sağlık ocağına götürdüklerini ve jandarmayı aradıklarını söyledi. Köylülerden 41 yaşındaki Mahmut Çelik, teröristlerin yakalanmasını da şöyle anlattı:

Götürülürken ‘tekbir getirdiler’

“Köye gelen kamyondaki 2 kişi ’doktor doktor’ diye bağırdı. Biz yardıma koştuk, ellerinde Kalaşnikof silah ve ceplerinde el bombası vardı. Kim olduklarını bilmediğimiz için yardım etmek istedik. Araçtan çıkarttık silahlarını bırakmadılar ve boyunlarına astılar. Sağlık ocağına götürdük burada ilk tedavileri yapıldı. Jandarmaya da bilgi verdik. Önce jandarma sonra polis özel hareket timleri geldi. 2 kişiyi alıp, ambulansla götürdüler. Türkçe bilmeyen iki kişinin terörist olduğunu öğrendik.” Köylüler, teröristlerin götürülürken ‘Allahu Ekber’ diye tekbir getirdiklerini de bildirdi.

 

Kamyonda 24 kurşun izi

Saldırganların gasp ettiği kamyonun ön camında 24 kurşun izi, yan camlarının kırık ve lastiğinin patlak olduğu görüldü. Olay yerine gelen firma görevlileri aracın öldürülen şoförünün Kırıkkale nüfusuna kayıtlı Ankara’da yaşayan 55 yaşındaki Turan Yaşar olduğunu söyledi.

Cephanelik gibi

Niğde Devlet Hastanesi’ne getirilen 2 terörist, buradaki güvenlik sorunu nedeniyle Kayseri’ye sevk edildi. Teröristlerin üzerinde ve gasp ettikleri kamyonda yapılan aramada 3 Kalaşnikof, 3 tabanca 7 el bombası, 2 susturucu, 3 kasatura, telsiz ve batarya ele geçirildi.

Hastanede linç girişimi

Yaralı ele geçirilen teröristler, tedavi için Niğde Devlet Hastanesi’ne getirildi. Bu sırada hastane önünde bekleyen kalabalık teröristleri linç etmek istedi. Ancak öfkeli kalabalık, polisin biber gazı sıktığı tüpleri engellemeye çalıştı.

Taksiyi 2 bin 500 TL’ye kiralamışlar

TAKSİ şoförünün ilk ifadesinde “Teröristleri tanımam. 2 bin 500 liraya Hatay’dan İstanbul’a gitmek için anlaştık” dediği öğrenildi. Öte yandan hava kararınca ara verilen kaçan teröristi yakalama çalışmalarına Adana’dan gece görüşlü helikopter gelmesiyle tekrar başlandı.

‘Alçakça bir eylem’

BAŞBAKAN Tayip Erdoğan, saldırıyı kınadı: “Niğde’nin Ulukışla ilçesinde jandarma ve polisimize alçakça bir terör eylemi yapıldı. İki askerimiz ve bir polisimiz şehit oldu. 3 saldırgandan 2’si sağ olarak yakalandı, birini emniyet birimlerimiz yoğun şekilde arıyor. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, yakınlarına başsağlığı diliyorum.”

Şehit polisin evinde yas

Niğde’de şehit olan polis memuru Adem Çoban’ın (42) Adana’nın Ceyhan ilçesindeki baba evi yasa büründü. Ağıtlar yakan anne Zeynep Çoban, oğluyla önceki gün telefonla konuştuğunu söyledi. Evli ve 3 çocuk babası olan Çoban bugün doğduğu köyde toprağa verilecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler