Makam kavgası

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Mahallesinde, köyünde yaşayanın gönlünü kazanamamış muhtarla milletinin güvenini kazanamamış cumhurbaşkanının durumu da aynıdır, her ikisi de hüsrana uğramıştır. Önemli olan bulunduğunuz yere nasıl geldiğinizi ve hedeflerinizin ne olduğunu unutmamanız. Makamlar insanlara hizmet için bir araçtır” diye konuştu.

Yayınlanma: 04.05.2016 - 20:45
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile kritik görüşmesinden önce muhtarlar üzerinden “Önemli olan bulunduğunuz yere nasıl geldiğinizi, orada ne yapmanız gerektiğini ve hedeflerinizi unutmamanızdır. Makamlar insanlara hizmet için bir araçtır” mesajı verdi.

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda 25. Muhtarlar Toplantısı’nı gerçekleştirdi. Türkiye’nin kendi sorunlarını çözmek zorunda olduğunu belirten Erdoğan, “Önemli olan bulunduğunuz yere nasıl geldiğinizi, orada ne yapmanız gerektiğini ve hedeflerinizi unutmamanızdır. Makamlar insanlara hizmet için bir araçtır. Muhtar da olsanız, belediye başkanı da olsanız, milletvekili de, bakan da, başbakan da, cumhurbaşkanı da olsanız kalbiniz ve zihniniz millete hizmet için çalışmalıdır” dedi. Erdoğan, son dönemdeki gelişmelerle savunma sanayisinde Türkiye’nin dışa bağımlılığının yüzde 80’lerden yüzde 40’lara gerilediğini dile getirdi. Erdoğan, “Terör olayları, paralel devlet yapılanması ihanetleri bunlardan biridir. Karşımızdaki terör örgütü sadece eli silahlı 5-10 bin militan değil. Asıl cesaretlendiren ve yaşaran arkasındaki karanlık destek, üst akıldır. Paralel yapı, operasyon aracı haline dönüşmüştür” diye konuştu.

Erdoğan, TBMM Anayasa Komisyonu’nnda yaşanan dokunulmazlık kavgalarına değinerek isim vermeden HDP’yi hedef alarak “Parlamentoda oturumları ne hale getirdiklerini izlediniz. Komisyonda neler yaptıklarını masaların üzerinden nasıl atladıklarını gördünüz. Hatta oraları işgal kuvvetleri gibi işgal etmeye ve bu tür eylemler yapma girişimlerinde bulundular” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler