Kilis'e yine roket yağdı... Bu kez kurban 6 yaşındaki Nisa

Suriye’nin IŞİD denetimindeki Bab bölgesinden dün yine Kilis kent merkezine 7 roket atıldı. Büyük paniğe yol açan patlamalarda 6 yaşındaki Nisa Döne Sezer öldü, biri ağır 10 kişi yaralandı. Sezer’in ölümüyle 18 Ocak’tan bugüne kadar Suriye’den atılan roket mermileriyle yaşamını yitirenlerin sayısı 21’e yükseldi.

Yayınlanma: 06.05.2016 - 04:57
Abone Ol google-news

Suriye’nin IŞİD denetimindeki Bab bölgesinden dün yine Kilis kent merkezine 7 roket atıldı. Kentte büyük paniğe yol açan patlamalarda 6 yaşındaki Nisa Döne Sezer adlı çocuk öldü, biri ağır 10 kişi yaralandı.

Kilis, dün yine güne patlama sesleriyle uyandı. Saat 07.50’te atılan ilk roketatar mermisi Yaşar Aktürk Mahallesi’ndeki mezarlık yakınlarında boş araziye düştü. İkinci mermi de aynı mahallede Ekrem Çetin konutlarının bulunduğu bölgeye isabet etti. Büyük paniğe yol açan patlamalarda çok sayıda ev ve araçta hasar oluştu, 1’i polis 2 kişi yaralandı. 08.40’ı gösterdiğinde atılan üçüncü roketatar mermisi ise Albay İbrahim Karaoğlanoğlu Mahallesi’nde boş araziye düşerek infilak etti. Yaşananlara öfkelenen vatandaş can güvenliklerinin sağlanmasını isterken, esnaf da tepki için kepenk açmadı.

Kilis’te 21. ölüm

Kilis’te saatler 17.02’yi gösterdiğinde yine Suriye’deki IŞİD mevzilerinden atılan 2 roketatar mermisi Demirciler ve Şıhlar Mahallesi’ne düştü. Kimsenin yaralanmadığı patlamalarda evlerde ve araçlarda hasar oluştu. 2 dakika sonra 2 roketatar mermisi daha Çaylak Mahallesi’ne düştü. 6 yaşındaki Nisa Döne Sezer öldü, 8 kişi de yaralandı. Yaralılardan birinin durumunun ağır olduğu bildirildi. Nisan’nın ölümüyle 18 Ocak’tan bugüne kadar Suriye’den atılan roket mermileriyle kentte yaşamını yitirenlerin sayısı da 21’e yükseldi.

Halk tencere tava isyanda

Yaşananlara öfkelenen vatandaş can güvenliklerinin sağlanmasını isterken, esnaf da tepki için kepenk açmadı. Saldırıları tencere ve tavayla protesto etti. Akşam da Patlamaların yaşandığı bölgede toplanan kalabalık, seslerinin duyurulmadığı gerekçesiyle tepki gösterdikleri bazı gazetecilerin fotoğraf makineleri ile kameralarını kırdı.

Genelkurmay: 20 IŞİD militanı öldürüldü

Genelkurmay Başkanlığı, saat 19.30’da Suriye’nin Kara Mezra ve Dudiyan bölgelerinde IŞİD’e ait 2 mühimmat aracını fırtına obüsleri ve çok Namlulu Roket Atar Bataryası (ÇNRA) ile vurarak imha ettiğini, 20 IŞİD militanının öldürüldüğünü açıkladı.

 

Kilis’te saatler 17.02’yi gösterdiğinde
yine Suriye’deki IŞİD mevzilerinden
atılan 2 roketatar mermisi Demirciler
ve Şıhlar Mahallesi’ne düştü. Kimsenin
yaralanmadığı patlamalarda evlerde
ve araçlarda hasar oluştu. 2 dakika
sonra 2 roketatar mermisi daha Çaylak
Mahallesi’ne düştü. 6 yaşındaki Nisa
Döne Sezer öldü, 8 kişi de yaralandı.
Yaralılardan birinin durumunun ağır olduğu
bildirildi. Nisan’nın ölümüyle 18
Ocak’tan bugüne kadar Suriye’den atılan
roket mermileriyle kentte yaşamını yitirenlerin
sayısı da 21’e yükseldi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler