AKP'nin yeni genel başkan adayı Binali Yıldırım

MKYK toplantısının ardından AKP'nin genel başkan adayının Binali Yıldırım olduğu açıklandı. Yıldırım, adaylığının açıklanmasının ardından yaptığı ilk konuşmasına 'Temel fıkrası' anlatarak başladı. Binali Yıldırım, "Kongrede görevi devredecek olan Davutoğlu'na bugüne kadar verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür ediyoruz. Kendisi kurucu liderimiz Erdoğan'dan aldığı bayrağı bugünlere getirdi" dedi.

Yayınlanma: 19.05.2016 - 11:04
Abone Ol google-news

<video:536409>

 

AKP MKYK toplantısı sona erdi. Toplantının 45 dakika sürdüğü öğrenildi. Toplantıda genel başkan ve başbakan adayının Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım olması kararlaştırıldı. Kararın duyurulmasının ardından Davutoğlu, Binali Yıldırım'ı arayarak tebrik etti.

Dünden bugüne Binali Yıldırım

Binali Yıldırım'ın memleketi Erzincan'da büyük sevinç

Parti genel merkezinde basına kapalı gerçekleştirilen ve 22 Mayıs Pazar günü yapılacak, AKP 2'nci Olağanüstü Büyük Kongresi'nde Ahmet Davutoğlu'nun yerine genel başkan adayı gösterilecek ismin belirlendiği toplantı, yaklaşık 50 dakika sürdü.




Toplantının ardından, Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik açıklama yaptı.

Binali Yıldırım'ın memleketi Erzincan'da büyük sevinç

'Düşük profilli Başbakan oldum diye sevinilir mi?

Binali Yıldırım: 28 Mayıs'ta Cumhurbaşkanı Erdoğan ile tekrar Diyarbakır'a geleceğiz

Çelik'in açıklamasından satırbaşları şöyle:

Buradan liderimize, sayın cumhurbaşkanımıza saygılarımızı arz ediyoruz.

Vakit kaybettiren bir tartışma devam ediyor, bu tartışmayı kapatmanın zamanı gelmiştir. Sayın cumhurbaşkanımızla, liderimizle, AK Parti kadroları arasında bir milim bile mesafe yoktur, olmamıştır, olmayacaktır.

Çelik'in ardından kürsüye Binali Yıldırım çıktı. Sözlerine temel fıkrası anlatarak başlayan Yıldırım, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na teşekkür etti.

CHP'den ilk açıklama: Binali Yıldırım bir hafta önce kimi aradı?

Binali Yıldırım AKP Genel başkan adayı oldu foto - yorumlar patladı!

Yıldırım'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

Evet şimdi aklıma bir şey geldi, Temel konuşmaya yapmaya hazırlanıyormuş. Kürsüye çıkmış bakmış ki konuşması yok. Benim ki gibi. Sonra dönmüş demiş ki topluluğa buraya çıkarken konuşmamı bir Allah biliyordu bir ben.

Şimdi bir Allah biliyor. Çok değerli dava arkadaşları, aziz milletim, değerli basın mensupları . sözlerimin başında 19 Mayıs Atatürk’ü anma gençlik ve spor bayramımızı tebrik ediyorum.

Şehitlerimize rahmet diliyorum, gazilerimizi şükranla anıyorum. Partimizin 19 Mayıs 1919’da Samsun’da doğan milletimizin bağımsızlığını müjdeleyen bir güneş gibi 2001 tarihinde milletimizin aydınlık geleceğini müjdeleyen bir meşale olduğunu bir kez daha milletimizle paylaşmak istiyorum.

22 Mayıs yani bu Pazar günü 2. Büyük Kongremizi gerçekleştireceğiz. Bununla ilgili bütün parti teşkilatımız ve mensuplarımız canla başla hazırlıklarımızı büyük oranda tamamladık. Ak Parti demokrasi şölenine, büyük kongreye hazır. Kurucularından biri olmaktan her zaman büyük onur duyduğum AK Parti’nin Genel Başkanlığına aday görülmek benim için çok büyük onurdur. Sayın Genel başkanımız, başbakanımız Ahmet Davutoğlu’na bugüne kadar vermiş olduğu hizmetlerinden dolayı partimiz ve milletimiz adına teşekkür ediyorum.

Kendisi kurucu genel başkanımız Sayın Erdoğan’dan aldığı bayrağı bugüne kadar başarıyla getirmiştir. AK Parti kongrelerini diğer parti kongrelerinden ayıran bir özellik vardır. AK Parti kongreleri bir ayrışma değil birlik beraberlik kongresidir. Bu süreç içinde partimizin demokrasi geleneğinde olan istişare süreçleri büyük bir başarı ile sürdürülmüş ve partimizin ana kademelerinde 800’e yakın mensubumuz arasında istişareler başarıyla tamamlanmış ve neticede bu toplantılarla genel başkan adayının kim olacağına karar verilmiştir.

Az önce açıklandığı gibi yapılacak kongrede genel başkan adayı olarak şahsımın gösterilmiş olması dolayısıyla tüm teşkilatıma bir kez daha teşekkür ediyorum. Şunu herkes bilmelidir AK Parti bir dava partisidir. Milletin geleceğini inşa etme partisidir, geçmişini koruyarak geleceğe yürüyen partidir. Kurucu genel başkanımız, liderimiz başta olmak üzere tüm arkadaşlarımızla tam bir uyum içinde çalışacağız.

İnşallah yapılacak kongre ülkemiz, milletimiz, partimiz için aydınlık yarınlara vesile olacaktır. Buradan Diyarbakır’a, hunharca katledilen vatandaşlarımızın yanına gitmeden önce bir şeyi söylemek istiyorum. Milletimiz rahat olsun, bu terör belasını milletimizin gündeminde çıkaracağız. Günümüz aydınlık olsun, Allah’a emanet olun.

Aranan 'düşük profil' bulundu: Binali Yıldırım kürsüye çıktı, Temel Fıkrası anlattı

<video:536410>


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler