Mahkemeden trafik cezaları için emsal olacak karar

Kahramanmaraş'ta emanet verilen aracın plakasına yazılan ve sahibinin ödemesi istenen park yasağı cezası, mahkeme tarafından iptal edildi.

Yayınlanma: 28.05.2016 - 10:47
Abone Ol google-news

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde avukatlık yapan Mehmed Faruk Çetin, çocuğu sünnet olacak olan arkadaşına emanet olarak aracını verdi. Emanet olarak verilen araca, park yasağı cezası yazıldı. Çetin, bu cezayı mahkemeye taşıdı ve iptal için dava açtı. Elbistan Sulh Ceza Mahkemesi, kesilen cezayı iptal etti.

Çetin olayı şöyle anlattı:

92 TL idari para cezası kesildi. Araç benim adıma kayıtlı olduğu için ceza bana uygulandı. Ancak ceza hukukunun evrensel ilkelerinden olan şahsilik ilkesine aykırılıktan dolayı bu cezada bir hukuka aykırılık vardır. Cezanın iptali için Sulh Ceza Mahkemesine başvuruda bulunduk. Aracın bende olmadığını ve arkadaşımın çocuklarının o gün orada sünnet olduğunu kanıtladık. Bunun neticesinde mahkeme cezayı iptal etti. Diğer insanlarda kendilerinin işlemediği suçlardan dolayı kesilen cezalar için mahkemelere başvurmaları gerekir. Mahkemeler bu durumlarda ispat edildiği zaman vatandaş lehine karar verebilir


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler