Polis skandalı: Seni tebrik ederim... Gel abi selfie yapalım!

Üç kişinin katil zanlısı olarak aranan Atalay Filiz, dün İzmir’de bindiği dolmuş şoförünün kendisini tanıyarak “polise selektör” yapmasıyla yakalandı. Atalay Filiz ile polislerin 'özçekim' yaptığı görüntüler sosyal medyada büyük tepki çekti, polisler açığa alındı.

Yayınlanma: 13.06.2016 - 04:05
Abone Ol google-news

<video:550036>

Üç kişinin katil zanlısı olarak aranan Atalay Filiz dün İzmir’de bindiği dolmuş şöförünün kendisini tanıyarak “polise selektör” yapması sonucu yakalandı. Tuzla’da 27 Mayıs’ta öğretmen Fatma Kayıkçı’yı, 2013’te de TÜBİTAK’ta çalışan Göktuğ Demirarslan ile Rus sevgilisi Elena Radchikova’yı Ankara’da öldürdüğü iddiasıyla yaklaşık 2 haftadır Türkiye gündemini meşgul eden Filiz, İzmir Emniyeti’ndeki işlemlerinin ardından İstanbul’a getirildi. Sağlık kontrolünün ardından Cinayet Büro Amirliği’ne götürüldü. İzmir’de hafif ticari araca bindirilen Filiz’e iki kez araç değiştirtildi. Filiz, Emniyet’ten çıkarken halk polis aracını yumrukladı, bazıları da fotoğraf çekmeye çalıştı.

Emniyet müdürü ve polisler selfie çekti

Ankara Emniyeti Cinayet Büro Amirliği’nden soruşturma için İzmir’e geldiği belirtilen bir polisin Filiz ile selfie yapması tepki çekti. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde polis Filiz’i bu kadar uzun süre kaçmayı başardığı için tebrik ediyor. Filiz ise polisin selfie isteği üzerine “Gel abi yapalım” diyor.



Bu skandalın patlak vermesinin ardından İzmir Cinayet Büro Amiri Vedat Yaylalı'nın ve bir polisin daha katille 'özçekim' yaptığı ortaya çıktı.

Üç polis, soruşturma tamamlanana kadar açığa alındı.

Olay yerine gelen vatandaşlar da Emniyet Müdürlüğü önünde selfie çekti.

Kurbağa ve ot yemiş

Filiz’in, 30 Mayıs’ta Buca’da farklı bir evde kaldığı, 31 Mayıs’ta asker olan babasıyla birlikte gençlik yıllarında askeri kampına gidip kaldığı Menderes ilçesinin tatil yöresi Gümüldür’e gittiği belirtildi. Burada birkaç gün pansiyonda kalan ardından dağlık arazide, park ve sahillerde yatan Filiz’in ot, kurbağa ve çeşitli hayvanları yiyerek hayatta kaldığını söylediği öğrenildi.

Filiz’le ilk görüşen Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya “Çok rahattı. Uzun yıllar kaçacağını düşündüğü için parasını idareli kullanmış. ‘Çeşme’ye hiç gitmedim. Yunan adasına da geçmeyi düşünmedim. Zaten Yunan polisi yakalayıp, iade ederdi’ dedi. Cinayetler nedeniyle pişmanlık durumu hissetmedim. Cinayetlerle ilgili sorulara da yanıt vermedi” dedi. Filiz’in “Başka birisini öldürdün mü” sorusuna “Hayır” yanıtı verdiği öğrenildi. Psikiyatrlar, “Cinayetlerin ikisinin kadına yönelik olması Filiz’in iktidar problemi olabileceğinin de göstergesi. Paranoid şizofren bir hali yok” dediler.

EN SON ENDONEZYA’YA GİTMİŞ

Yakalandıktan sonra Bozyaka’daki Asayiş Şube Müdürlüğü’ne götürülen Filiz’in çantasından kendi adına düzenlenmiş pasaport da çıktı. Pasaport incelendiğinde en son 2012’de Endonezya’ya gittiği görüldü, pasaportun geçerlilik süresinin de aynı yıl dolduğuna dikkat çekildi. Atalay’ın üstünden kendisine benzeyen bir Fransız vatandaşına ait vatandaşlık bilgilerini içeren belge de çıktı. Bulunan kâğıtlarda porno yıldızlarının isimlerinin yazılı olması dikkat çekti. Çantadan çıkan filmlerin arasında, ‘Katil Doğanlar’, ‘Olağan Şüpheliler’, ‘Rezervuar Köpekleri’, ‘Kardeş Gibiydiler’, ‘Ölü Ozanlar Derneği’ ve ‘Ucuz Roman’ gibi filmlerin olduğu belirtildi.

ARACA PERİŞAN HALDE BİNDİ

Filiz’i yakalatan dolmuş şoförü Kenan Aka, Dereköy yolunda polis ekip aracını görerek selektör yaptığını söyleyerek yaşadıklarını şöyle anlattı: “Üç gün önce de minibüse yanlışlıkla bindi. Dolmuşu Gümüldür’e gidiyor sandı. Kendisini o zaman da tanıdım, ancak dolmuşta yanımda oturduğu için haber veremedim. O iner inmez jandarmaya ihbar ettim, yakalanamadı. Bugün de araca bindiğinde perişan haldeydi. Terliydi, günlerdir yıkanmadığı belliydi. Elindeki poşette birkaç tane pet su vardı. Sakalları uzamıştı. ‘Bu araç nereye gidiyor’ diye sordu. Bulgurca’dan İzmir’e gidiyor dedim. ‘Kaç lira’ dedi. ‘İki lira’ dedim, ‘Param yok’ dedi. Biner binmez pencere kenarına oturdu ve perdeyi kapattı. Dereköy yolunda polis ekip aracını gördüm, selektör yaktım. Polisin geldiğini görünce inmek istedi. Polise adının ‘Ömer’ olarak yazılı olduğu kimliği verdi. Polis kelepçeyi taktı ve götürdü.”

İşte seri katil Atalay Filiz'in ilk ifadesi


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler