İstanbul'da direniş: 'Utanç protokolü' Şişli'yi ayağa kaldırdı

Şişli Merkez Mahalle Forumu, İstanbul Şehir Plancıları Odası, Şişli Belediyesi Eğitim Daire Müdürü, Mezunlar Derneği, öğrenciler ve veliler Şişli Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi’nin yıkılarak cami, alışveriş merkezi, rezidans yapılmaması için direniyor.

Yayınlanma: 24.06.2016 - 19:41
Abone Ol google-news

Şişli Meslek ve Teknik Anadolu Lisesi ’nin önünde dün açıklama yapan dernekler, “Okul arazisi ile ilgili yapılan, ranta dayalı imar planı değişikliğinin ve Milli Eğitim Bakanlığı ile vakıf arasında yapılan utanç portokolünün iptalini istiyoruz” dedi.

Eğitim Sen işyeri temsilcisi Oğuz Kaan Bozkuş, Şişli Endüstri Meslek Lisesi’nin tarihine değinerek okul arazisi tapusunun dün itibariyle Bulgar Ekzarhlığı Ortodoks Kilisesi Vakfı ve Taşyapı şirketi üzerine geçirildiğini belirtti. Bozkuş bunun kendilerini kaygılandırdığını belirterek “Bugün Şişli Endüstri Meslek Lisesi arazisi ve okulumuzun geleceği ile ilgili kaygılarımızı ve düşüncelerimizi paylaşmak istiyoruz. Okulumuz İstanbul’un en köklü okullarından biri. 5 bin öğrencisiyle, 300 çalışanıyla teknik eğitim alanındaki en başarılı okullardan bir tanesinin geleceği muallakta. Çünkü okulumuz arazisine alışveriş merkezi, rezidans yapılması planları var” ifadelerini kullandı.

Şehir Plancıları Yönetim Kurulu Üyesi Ayşe Yıkıcı ise “Her yer bina, her yer kule. Burasıda boş arazi olarak görülüyor. Burası rant aracı olamaz. Eğitim alanı burası. Hukuki mücadelemizi devam ettireceğiz” dedi. Mezunlar Derneği Başkanı Ercan Bodur da basın açıklamasını okudu. Açıklamada, “Okul arazisi ile ilgili yapılan, ranta dayalı imar planı değişikliğinin ve Milli Eğitimi Bakanlığı ile vakıf arasında yapılan utanç portokolünün iptalini istiyoruz. Halen arazi üzerinde kurulu olan Meslek Lisesi’nin yıkılmak bir yana gerekli kaynaklar ayrılarak yenilenmesini ve daha da güçlendirmesini istiyoruz” denildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler