Gökkuşağına tahammül yok... LGBTİ üyelerine gözaltı

Polis, İstiklal Caddesi’nde gün boyu LGBTİ bireylerin toplanmasına sert müdahale ederek izin vermedi. Aralarında Alman ve AP milletvekillerinin de olduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı

Yayınlanma: 26.06.2016 - 11:05
Abone Ol google-news

<video:557913>

İstanbul Valiliği’nin yasakladığı LGBTİ’nin Onur Yürüyüşü’ne polis izin vermedi. Taksim Meydanı bariyerlerle kapatılırken polis İstiklal Caddesi üzerinde LGBTİ bireylerin toplanmaması için önlem aldı. Polis zaman zaman biber gazı kullandı. Akşam basın açıklaması yapmak isteyen gruba müdahale edildi. Gözaltına alınanlar arasında bulunan Alman Yeşiller Partisi milletvekili Volker Beck ve Avrupa Parlamentosu milletvekili Terry Reintke daha sonra serbest bırakıldı.

Valiliğin izin vermemesi ve Onur Haftası’nın ilk günü olan 19 Haziran’da polisin gazlı müdahalesi sonucu “26 Haziran’da yürümüyoruz, İstiklal Caddesi’nin her köşesine dağılıyoruz” açıklaması yapan LBGTİ üyeleri ile polis caddeye çıkan sokaklarda köşe kapmaca oynadı. Polis İstiklal’e çıkan her sokak başına konuşlandırıldı.

19 gözaltı

Eylemciler, CHP, Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi ve Halkların Demokratik Kongresi binalarına LGBT bayrakları astı. Bir süre sonra bayraklar polis tarafından kaldırıldı. Buna tepki gösteren grup İstiklal Caddesi’nde slogan atmaya başladı. Polis, biber gazı ile eylemcilere müdahale etti. Saat 17.00’de aralarında Alman milletvekili Volker Beck ve AP milletvekili Terry Reintke’nin de bulunduğu 20 kişilik grup Tünel Meydanı’nda açıklama yapmak istedi.

Grubu bölgeden uzaklaştırmak isteyen polis müdahalede bulundu. Gözaltına alınanlar arasında bulunan Beck ve Reintke kimlik kontrolünün ardından serbest bırakıldı. Milletvekillerinin danışmanı Felix Banasak ile Max Lucks’un ise gözaltında bulunduğu öğrenildi. Yürüyüş Komitesi 19 kişinin gözaltında bulunduğunu açıkladı.

Polisten Onur Yürüyüşü'nü takip eden gazeteciye: Seni vururum


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler