Seçimlere kan bulaştı: 9 ölü

Tüm yurtta seçim heyecanı yaşanırken dün bazı kentlerde yurttaşlar arasında kavga çıktı. Özellikle muhtarlık seçimleri nedeniyle çıkan kavgalarda 9 kişi öldü, 50’den fazla yurttaş yaralandı.

Yayınlanma: 31.03.2014 - 07:49
Abone Ol google-news

Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesi Yuvacık köyünde köy muhtarı ve yeniden aday olan Ertem Çelik ile diğer aday Abit Tanık arasında seçmenleri yönlendirdikleri iddiasıyla tartışma çıktı. Tartışma muhtar adaylarının yakınlarının katılmasıyla kısa sürede kavgaya dönüştü. Ortalığın savaş alanına döndüğü kavgada muhtar adayı Ertem Çelik ile Bedirhan Çelik, Semih Çelik ve Davut Çelik ile Orhan Tanık ve Suphi Tanık yaşamını yitirdi. Tedavisi süren diğer 4 yaralının da hayati tehlikesinin sürdüğü bildirildi. Sivas’ın Yıldızeli ilçesine bağlı Söğütpınar Köyü’ndeki muhtarlık seçimlerinde çıkan silahlı kavgada yeni seçilen Muhtarın babası Halis Bulut vurularak öldü. Hatay’ın Kırıkhan ilçesi Gölbaşı köyündeki İskan İlköğretim Okulu bahçesinde, muhtar adayları arasında oy verme sırası nedeniyle tartışma çıktı. Silahların kullanıldığı kavgada Ayşe Y. ve İsmail B. hayatını kaybetti, biri ağır 13 kişi yaralandı. Gaziantep’in Nizip ilçesinde AKP’li bir grup ile A.T arasında başlayan sözlü tartışma kavgaya dönüştü. Cıkan kavgada, AKP Nizip Belediye Meclis Üyesi adayı Ömer Kılıçparlar, kardeşi Mehmet Kılıçparlar, yeğeni Fatih Kılıçparlar ile Çağatay Özmen bıçakla yaralandı. 

Asker vuruldu

Rize merkeze bağlı Küçükçayır köyünde, Küçükçayır İlkokulu yakınlarında Ş.G. ile Ali T. arasında çıkan tartışma, kavgaya dönüştü. Yerel seçim dolayısıyla okul çevresinde güvenlik önlemi alan jandarma ekipleri, kavgayı görünce olay yerine giderek tarafları ayırmaya çalıştı. Bu sırada Ş.G, tabancayla Ali T’ye ateş etti. Bacağına mermi isabet eden jandarma uzman çavuş Korhan Soylu yaralandı. Şanlıurfa’nın Birecik ilçesine bağlı Çiftlik Köyü’nde muhtar adayları Ersöz ile Öztürk aileleri arasında tartışma çıktı. Tartışma kısa sürede kavgaya dönüşürken, kim tarafından ateşlendiği bilinmeyen tabancadan çıkan kurşunların isabet ettiği muhtar adayı Emin Öztürk ile yakınları Salih Öztürk, Hasan Öztürk ve Mehmet Öztürk yaralandı. Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesine bağlı Yaytaş köyünde 3, Mardin’in Artuklu ilçesinin Çalışlı köyünde 3 ve Batman’ın Beşiri ilçesine bağlı Örmegöze köyünde 3 kişi yaralandı. Elazığ’da bir köyde iki muhtar adayının yakınları arasında çıkan taşlı-sopalı kavgada 2’si asker 15 kişi yaralandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler