Çaykur isyanda

Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü’nün (Çaykur) yaş çay fabrikalarda istediği randıman oranının, kuru çay miktarındaki rakamla örtüşmemesi üzerine yaş çayda uygulamaya soktuğu ‘peçeteli’ alım dönemi çay üreticisi ve emekçilerini isyan ettirdi.

Yayınlanma: 29.06.2016 - 23:57
Abone Ol google-news

İstenen randıman oranı, yani 100 kilo yaş çaydan elde edilecek kuru çay miktarı olan yüzde 20-22 rakamının gerçekleşmemesi üzerine yeni bir arayışa giren Çaykur, yeni uygulamayla alım yerine gelen ıslak çaylardan alınacak belli bir miktar çay, ıslak olarak tartılacak. Daha sonra bu ıslak çaylar ‘peçete’ ile kurutularak, yeniden tartılacak ve çıkan rakama göre ıslak çayın tamamına uygulanacak ıslaklık firesi oranı tespit edilecek.

İlk günden bezdirdi

Yaş çayda 2. Sürgün Dönemi alımlarını başlatan Çaykur’un, uygulamaya koyduğu ıslaklık ve kirlilik oranının ölçülmesi, üreticinin yaş çay miktarından bu oranda kesinti yapılarak dara düşülmesi ve alımların ona göre yapılması, ilk günden üreticileri bezdirdi. Uygulamayla alım yerlerinden fabrikaya giden çayın bozuk ve eksik olması halinde, alım yerindeki üreticilerin çay cüzdanlarında da eksiltmeye gidilecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler