Aktütün ve Erciş’te saldırı: 7 şehit

Hakkâri ve Van’dan dün 7 şehit haberi geldi. Şemdinli ilçesi Aktütün yoluna döşenen patlayıcılar yol kontrolü yapan zırhlı askeri aracın geçişi sırasında uzaktan kumandayla patlatıldı. Saldırıda 4 asker olay yerinde şehit oldu, hastaneye kaldırılan bir asker de kurtarılamadı. Van’ın Erciş ilçesindeki Pay Jandarma Karakol Komutanlığı’na önceki gece bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda 1 asker ve 1 köy korucusu şehit oldu, 10 asker ile 5 korucu yaralandı. Mardin Kızıltepe ve Van’da iki eve düzenlenen operasyonda 6 güvenlik görevlisi yaralandı, 5 PKK’li öldürüldü.

Yayınlanma: 10.07.2016 - 13:39
Abone Ol google-news

Hakkâri’nin Şemdinli ilçesinde dün öğle saatlerinde Aktütün yolunda zırhlı askeri araca düzenlenen saldırıda 5 asker şehit oldu. Van’ın Erciş ilçesinde Pay Jandarma Karakol Komutanlığı’na PKK’liler tarafından bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda ise 1 asker ve 1 korucu şehit oldu.

Şemdinli ilçesine 30 kilometre mesafedeki Aktütün yolunda PKK’liler tarafından önceden yola yerleştirilen patlayıcı dün saat 12.05 sıralarında Beyyurdu- Aktütün karayolunda yol kontrolü yapan askeri zırhı aracın geçişi sırasında infilak ettirildi. Saldırıda 4 asker şehit oldu, 1 asker ağır yaralandı. Yaralı asker de kurtarılamayarak şehit oldu.

Karakola bomba

Erciş’teki Pay Jandarma Karakol Komutanlığı’na önceki gece saat 00.20 sıralarında PKK’liler tarafında bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Saldırıda jandarma er Eyüp Öksüz (21) ve 1 köy korucusu şehit olurken, 10 asker ile 5 köy korucusu da yaralandı. Patlamanın yol açtığı tahribat ise gün ağarınca ortaya çıktı. Karakolun çevresinde bulunan lojman ve bazı evlerde ağır hasar gördü, ağaçlar bile kökünden söküldü. Patlatılan bomba yüklü aracın bazı parçaları da 400 metre uzağa fırladı.

Nasıl kıydınız?

Denizli: Aktütün’de şehit olan Astsubay Çavuş Burak Erten’in Zemin katta oturan ailesi, camdan askerlerin geldiğini görünce oğullarının şehit olduğu anlayıp, sinir krizi geçirdi. Şehit annesi Halide Erten’in, “Nasıl kıydınız benim çocuğuma” diyerek feryat etmesi yürekleri dağladı.

Adana: Aktütün’de şehit olan Astsubay Kıdemli Çavuş Kamil Yelmen’in şehit olduğunu öğrenen anne Fedai Yelmen fenalaştı. Şehidin babasının bir süre önce vefat ettiği öğrenildi.

Bilecik: Aktütün’de şehit olan er Osman Er Osmaneli’ndeki baba evine ateş düştü. Şehit Er’in sosyal paylaşım sitesinden önceki gün “Yarın göreve gidiyorum bakalım yarın ne olacak tehlikeli yere gideceğim” yazdığı görüldü.

Kütahya: Aktütün’de şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Mustafa Altınel’in Kütahya Tavşanlı’da yaşayan ailesi acı haberle gözyaşlarına boğuldu. Altınel’in bekâr olduğu ve gelecek hafta izne çıkacağı öğrenildi.

Bursa: Aktütün’de şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Yunus Yılmaz’ın Osmangazi’deki baba evine ateş düştü. Giresun’un Tirebolu nüfusuna kayıtlı Yılmaz’ın tezkere aldıktan sonra 2 yıl bir fabrikada çalıştığı, geçen 29 Nisan’da da sözleşmeli er olarak göreve başladığı öğrenildi.

Ankara: Erciş’te şehit olan Jandarma Er Eyüp Öksüz’ün cenazesi, Altındağ’daki baba evine getirildi. Terhisine 5 ay kala şehit olan Öksüz, bugün toprağa verilecek.

Van: Erciş’te şehit olan köy korucusu Turanbeg Günocak’ın Kırgız Türklerinin yaşadığı Ulupamir Mahallesi’ndeki evinde yas var. Şehidin büyük oğlu Astsubay Şükrü Gürocak, “Bu ay- yıldız için her şeyi yaparım, uğrunda ölürüm. Vatan sağolsun” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler