16 yaşındaki çocuğa Twitter davasında beraat

Mersin’de yaşayan 16 yaşındaki lise öğrencisi H.A, twitter mesajı yoluyla Başbakan Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada beraat etti. Mahkeme, H.A’nın mahkûm olmasını gerektirecek, ‘her türlü şüpheden arındırılmış bir delil’ olmadığına dikkat çekti.

Yayınlanma: 03.04.2014 - 11:07
Abone Ol google-news

Lise öğrencisi H.A, geçtiğimiz Temmuz ayında, twitter hesabındaki bir mesajda Başbakan Erdoğan’a küfür ve hakaret ettiği suçlamasıyla önce Çocuk Şube Müdürlüğü’ne, daha sonra savcılığa çağrıldı. H.A, her iki kurumdaki ifadesinde de soruşturmaya konu olan twitter hesabının kendisine ait olmadığını, facebook hesabı bulunmadığını belirtti ve suçlamayı reddetti.

Ancak soruşturmayı yürüten savcılık, 12 Aralık 2013 tarihinde H.A hakkındaki iddianameyi tamamladı. Savcılığın, H.A’nın, ‘hakaret’ suçu ile ‘kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret’ suçunu düzenleyen TCK 125/3 maddesi uyarınca cezalandırılmasını talep ettiği iddianamede, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da müşteki olarak gösterildi. Mersin 3. Çocuk Mahkemesi de 16 Aralık 2013 tarihinde iddianameyi kabul etti ve H.A hakkındaki davanın ilk duruşması 18 Şubat’ta yapıldı. Mahkeme, müşteki sıfatıyla davaya dahil olan Başbakan Erdoğan’ın ya da tayin edeceği vekilin beyanının alınması için duruşmayı erteledi.

Davanın ikinci duruşması ise dün gerçekleştirildi. Duruşmada Mersin 3. Çocuk Mahkemesi, H.A’nın beraatine karar verdi. Mahkeme kararında “Suça sürüklenen çocuğun üzerine atılı suçu işlediğine dair, mahkûmiyetine yeterli derecede, her türlü şüpheden arınmış, somut delil elde edilemediğinden atılı suçtan beraatine karar verilmiştir” denildi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler