Genco Erkal’ın 'Nazım ile Brecht' oyununa OHAL engeli

Genco Erkal yönetimindeki Dostlar Tiyatrosu’nun İstanbul Kadıköy Lisesi bahçesindeki tarihi Mahmut Paşa Konağı’nda gerçekleştirdiği açık hava tiyatrosu, 15 Temmuz’daki darbe girişiminin ardından alınan “güvenlik tedbirleri” gerekçeiyle iptal edildi

Yayınlanma: 07.08.2016 - 18:48
Abone Ol google-news

Genco Erkal yönetimindeki Dostlar Tiyatrosu’nun İstanbul Kadıköy Lisesi bahçesindeki tarihi Mahmut Muhtar Paşa Konağı’nda gerçekleştirdiği açık hava tiyatrosu, 15 Temmuz’daki başarısız darbe girişiminin ardından alınan güvenlik tedbirleri gerekçe gösterilerek iptal edildi.

İstanbul Kadıköy Lisesi Okul Aile Birliği, Dostlar Tiyatrosu’na gönderdiği bir yazı ile etkinlik için yapılan sözleşmenin yasal zorunluluktan dolayı feshedildiğini duyurdu. Okul Aile Birliği, Milli Eğitim Bakanlığı’nın Emniyet ve Güvenlik Tedbirleri konulu yazısı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yazılarına istinaden sözleşmeyi feshettiğini belirtti.

Genco Erkal’ın uyarlayıp yönettiği ve oynadığı Güneşin Sofrasında Nâzım ile Brecht adlı oyun, 20. yüzyıl edebiyatının iki önemli ismi Nâzım Hikmet ile Bertolt Brecht’i Güneşin Sofrasında buluşturuyor. Bir müzikal söyleşi tadındaki eserde, aralarında Zülfü Livaneli, Fazıl Say, Timur Selçuk, Cem Karaca, Edip Akbayram gibi isimlerin de bulunduğu usta müzisyenlerin besteleri de yer alıyor.

Sanatçılar Girişimi: Korku yasakçılığın ikiz kardeşidir

Sanatçılar Girişimi’nden yapılan yazılı açıklamada, “Korku yasakçılığın ikiz kardeşidir” denilerek “Dostlar Tiyatrosu yalnız değildir ve bu topraklar yaşadıkça yalnız kalmayacaktır” ifadeleri kullanıldı. Açıklamada, OHAL ilk genelgesinin 3. ve 4. maddeleriyle “kültür ve sanat etkinliklerinin, festivallerin düzene sokulacağı” vurgusunun ardından birçok ilde tiyatrolara perde kapatıldığı, festivallerin yasaklandığı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nda sanatçı kıyımı yaşandığı hatırlatıldı. Açıklamada, “Sistemin üstüne çıkıp tepinenler, sanattan ve sanatçıdan, yani gerçekten korkuyorlar. Buradan OHAL yetkilerine sahip AKP hükümetine açık çağrı yapıyoruz. Sanattan, sanat yaratıcılarından elinizi çekin. Sanatı, sanatçıyı yasaklayanlar geleceğin kaybedenleridir. Bunun böyle bilinmesini isteriz” denildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler