Abdulkadir Selvi'nin yazısındaki soru işaretleri: AKP'liler ulaştı, ağabeyi ulaşamadı

AKP Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli'nin darbe girişiminde rol oynadığı belirtilen kardeşi Mehmet Dişli'ye ilişkin yeni bir yazı kaleme alındı. Hürriyet'in AKP'ye yakın kalemi Abdulkadir Selvi, AKP'li isimlerin darbe girişimi gecesi Mehmet Dişli'yi arayarak bilgi almaya çalıştıklarını yazdı. Selvi, AKP'lilerin ulaşabildiği Dişli'ye AKP'li ağabeyi ve eşinin ulaşamadığını ifade etti.

Yayınlanma: 10.08.2016 - 12:18
Abone Ol google-news

Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki bir grup askerin 15 Temmuz gecesi darbe girişiminde bulunduğu sırada, Hulusi Akar'a darbenin başına geçme teklifinde bulunduğu iddia edilen Genelkurmay Stratejik Dönüşüm Dairesi Başkanı Tümgeneral Mehmet Dişli'nin, darbe girişimi sırasında kendisini arayan AKP'li isimlere "küçük bir kalkışma" dediği iddiası Hürriyet gazetesinin AKP'ye yakın yazarı Abdulkadir Selvi tarafından bugünkü köşesine taşındı.

Selvi, bugünkü yazısında, AKP Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli'nin kardeşi olması nedeniyle Tümgeneral Mehmet Dişli'nin darbe girişimi sırasında AKP'li isimler tarafından gece boyunca sık sık arandığını yazdı. Dişli'nin gelen telefonlara soğukkanlı şekilde çıktığını yazan Selvi, şunları yazdı:

"AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli’nin kardeşi olması, uzun süre karargâhta görev yapması nedeniyle Mehmet Dişli, AK Parti çevrelerinde tanınan bir isim. ‘Mehmet abiye soralım’ diye Mehmet Dişli’nin telefonlarını çevirenler heyecanla soruyor; ‘Abi ne oluyor?’ Mehmet Dişli o gece kendisini arayan telefonların hepsine cevap veriyor. Arayanların kimi, ‘Ne oluyor?’ diye soruyor. Kimi askeri hareketliliğin nedenini merak ediyor. ‘Darbe mi oluyor?’ diyeni de çıkıyor. Mehmet Dişli soğukkanlı bir şekilde, ‘Küçük bir kalkışma oldu ama bastırıldı’ karşılığını veriyor."

Tümgeneral Mehmet Dişli'nin kendisin arayan AKP'lileri soğukkanlı bir şekilde "rahatlattığını" ve "darbenin bastırıldığı" yönünde konuştuğunu aktaran Selvi, TBMM'nin de bombalanmasıyla darbe girişiminin devam ettiğinin anlaşıldığını yazdı.

Selvi'nin yazısına göre Dişli, kendisin arayanlara uzun bir süre boyunca Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ın nerede tutulduğuna dair bilgi vermedi. Akar'ın "güvenli bir yerde" olduğunu söyleyen Dişli, saat 07:30’da Akar’ın Akıncı Üssü’nde tutulduğunu bir başbakanlık görevlisine söyledi.

AKP'LİLER ULAŞIRKEN AĞABEYİ DE EŞİ DE ULAŞAMAMIŞ

Selvi'nin yazısına göre, Tümgeneral Mehmet Dişli'yi o gece AKP'li kardeşi Şaban Dişli de aradı. "AK Partililer, 15 Temmuz gecesi Mehmet Dişli’yi arayıp darbeyi sorar da kardeşi Şaban Dişli aramaz mı? AK Parti Genel Başkan Yardımcısı olan Şaban Dişli’nin de o gece kardeşini aradığı söyleniyor. Şaban Dişli’ye sordum, ‘Doğru, aradım’ dedi" diye yazan Selvi, Dişli'yi eşinin de aradığını, Şaban Dişli ile kardeşi Mehmet Dişli'nin sabah 08.30'da helikopterin Çankaya inişiyle görüşebildiğini bilgisini verdi.

Abdulkadir Selvi'nin yazısını okumak için tıklayın.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler