Diyarbakır'da bomba yüklü araçla saldırı

Diyarbakır'ın Çınar İlçesi yakınlarında Bismil yol ayrımındaki, Şehit Emniyet Amiri Murat Uçar Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği'ne PKK'liler bomba yüklü araçla saldırdı. Saldırıda 5 polis şehit oldu ve 1'i çocuk 2 kişi yaşamını yitirdi.

Yayınlanma: 15.08.2016 - 13:29
Abone Ol google-news

<video:584798>

PKK’nin 1984’te Eruh ve Şemdinli’de düzenlediği ilk silahlı eylemin yıldönümünde dün Diyarbakır’ın Çınar ilçesi yakınlarında Bismil yol ayrımındaki, Şehit Emniyet Amiri Murat Uçar Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği’ne bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda biri çocuk 2 sivil yaşamını yitirdi, 5 polis şehit oldu. Saldırıda 45 kişi de yaralandı.

Kent merkezinden duyuldu

Diyarbakır, 10 Ağustos günü OnGözlü Köprü üzerinde gerçekleştirilen ve aynı aileden 5 kişinin yaşamını yitirdiği saldırının acısını saramadan, yeni bir saldırının hedefi oldu. Patlamanın sesi kent merkezinde de duyulurken, saldırının hedefi olan 3 katlı trafik istasyonu, kullanılamaz hale geldi, yol üzerinde 5 metreye 10 metre büyüklüğünde, 3 metre derinlikte devasa bir çukur oluştu. İnfilak ettirilen araçtan savrulan parçalar yaklaşık 1 kilometrekarelik alana yayıldı. Yolun Bismil istikametinde bulunan her iki tarafındaki 2 benzin istasyonu da patlamanın etkisiyle büyük zarar gördü.

Kavşaktan geçen çok sayıda sivil araç, bir yolcu otobüsü ve ilçeler arası taşımacılık yapan bir minibüsün de patlama sırasında o noktada bulunması, yaralı sayısını artırdı. Araçların içinde bulunan çok sayıda yolcu, patlamanın etkisiyle savrulan şarapnel ve cam parçaları nedeniyle yaralandı. Akaryakıt istasyonundan battaniye ile bir kişi çıkarıldı.

‘Alev topu yükseldi’

Patlama nedeniyle işlek olan üç yol üzerinde 6 kilometreyi bulan uzun araç kuyrukları oluştu. Bazı görgü tanıkları patlamayı birkaç kilometre uzaktan bile gördüklerini, önce büyük bir alev topunun gökyüzüne doğru yükseldiğini, ardından da sesi işittiklerini anlattı. Tanıklara göre köprülü kavşak inşaatında çalışan kamyonlar gibi bir kamyon, önce trafik istasyonunun önüne doğru yanaştı, ardından kamyonu getiren şoför, aracı bıraktıktan sonra hızla kaçmaya başladı. Bu sırada trafik istasyonundaki polisler, kaçan şahsa doğru ateş etti. Kamyonu korumak üzere orada bulunan en az 2 saldırgan daha, polislere ateşle karşılık verdi. Birkaç saniye içinde kamyon infilak etti.

Diyarbakır Valiliği, 29 yaralının taburcu edildiğini, 7’si polis memuru 16 yaralının da tedavisinin sürdüğünü açıkladı. Şehit polislerden kimliği belirlenen dördünün adlarının Yakup Kılınç, Salih Zengin, Ahmet Gülbahar ve Nazif Kaplan olduğu bildirildi.

Utku daha 5 yaşındaydı

5 yaşındaki oğlu Hüseyin Utku ile birlikte şehit olan polis memuru Ahmet Gülbahar’ın (35) acı haberi, memleketi Kahramanmaraş’ın Afşin İlçesi’nde yaşayan ailesini yasa boğdu. Oğlunu ve torununu kaybeden Şadiye Gülbahar fenalık geçirdi. Şehidin babası Hüseyin Gülbahar’ın geçen yıl yaşamını yitirdiği belirtildi. Konya’ya tayini çıkan Gülbahar’ın, eşi Betül ile 1 buçuk yaşındaki kızı Reyyan’ı Afşin’de bırakıp, kayınpederi İbrahim Demir, kayınvalidesi Gülden Demir ve oğlu Hüseyin Utku ile birlikte eşyalarını toplamak için Diyarbakır’a gittiği belirtildi. Gülbahar’ın, eşyaları topladıktan sonra oğlu Hüseyin Utku ile mesai arkadaşlarıyla vedalaşmak için son kez gittiği görev yerinde şehit olduğu ifade edildi.

3 çocuk babasıydı

Şehit polis memuru 45 yaşındaki Salih Zengin’in Erzincan’daki evine ateş düştü. Saime-Mehmet Zengin çifti, eve gelen emniyet yetkililerinin acı haberi ile yıkıldı. Şehidin 10, 7 ve 3 yaşlarında üç çocuğu olduğu ve saldırıdan önce Bursa’ya tayini çıktığını öğrendiği belirtildi. Şehit polisin mesaisinin ardından ilişiğini keserek memleketi Erzincan’a gelmesi beklenirken, şehit haberi geldi.

Geride Şeyma Nisa kaldı

Şehit Yakup Kılınç’ın Elazığ’daki evine kara haber gitti. Merkeze bağlı Mollakendi beldesinde oturan babası Mahmut ve annesi Fatma Kılınç’a acı haberi polis yetkilileri verdi. Şehidin evli ve Şeyma Nisa (3) adında bir kız çocuğunun olduğu, hafta sonu tatilinde Elazığ’a ailesinin yanına geldiği öğrenildi.

Adıyaman’ın Kahta ilçesindeki kardeşlerine ve Adana’da hastanede tedavi gören annesi Bedriye ile yanında refakat eden baba Abuzer Kaplan’a Nazif Kaplan’ın (28) şehit olduğu haberi yetkililerce verildi.



Saldırının gerçekleştirildiği emniyet binasının daha önce çekilmiş bir fotoğrafı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler