HDP'den Gaziantep açıklaması: Parti üyelerimizin düğününe yapılan saldırıyı lanetliyoruz

Halkların Demokratik Partisi Merkez Yürütme Kurulu, Gaziantep'teki saldırı ile ilgili olarak yazılı açıklama yaptı. Açıklamada "Parti üyelerimizin düğününe yapılan saldırıyı lanetliyoruz" denildi. Öte yandan HDP Eş Başkanı Demirtaş'ın, yurtdışı programını iptal ederek bugün Gaziantep'e gideceği belirtildi.

Yayınlanma: 21.08.2016 - 01:44
Abone Ol google-news

HDP tarafından yapılan açıklamada, "Gaziantep'teki insanlık düşmanı saldırıyı lanetliyoruz. Gaziantep'te Şahinbey ilçesine bağlı Akdere Mahallesi'ndeki partili üyelerimizin düğününe yönelik terör saldırısı sonucunda salonda bulunan çoğunluğu kadın ve çocuk çok sayıda yurttaşımız yaşamını yitirdi, çok sayıda yaralımız var. Acımız büyük. Bu saldırıyı yapanları, arkasındaki güçleri, zihniyeti en sert biçimde kınıyor ve lanetliyoruz. Yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, ailelerine ve halkımıza başsağlığı ve sabır, yaralılara da acil şifalar diliyoruz. Eş Genel Başkanlarımız ve milletvekillerimizden oluşan bir heyet Gaziantep'e gitmek üzere yola çıkmıştır" ifadelerine yer verildi.

DEMİRTAŞ YURTDIŞI PROGRAMINI İPTAL ETTİ

Öte yandan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 21-28 Ağustos tarihleri arasında yapmayı planladığı Güney Afrika programını Gaziantep'teki bombalı saldırı nedeniyle iptal etti. 

HDP'den yapılan açıklamada, Gaziantep'in merkez Şahinbey İlçesi'nde dün gece bir sokak düğününde canlı bomba saldırısı ile 30 kişinin yaşamını yitirdiği ve 94 kişinin yaralandığı olay nedeniyle Demirtaş'ın, Güney Afrika programını iptal ettiği belirtildi. Demirtaş, bugün milletvekillerinden oluşan bir heyetle Gaziantep'e gidecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler