Bir ay sonra ikinci şura: Binali Yıldırım'dan Anıtkabir'den mesaj

Başbakan Binali Yıldırım'ın başkanlığında bir ay aradan sonra ikinci kez Yüksek Askeri Şura (YAŞ) üyeleri, Çankaya Köşkü'nde toplandı. Toplantı 1 saat 20 dakika sürdü.

Yayınlanma: 23.08.2016 - 10:05
Abone Ol google-news

<video:589174>

Darbe girişiminin ardından ikinci kez Çankaya Köşkü’nde toplanan YAŞ, ilk kez sivil ağırlıklı olarak toplanacak. Toplantıya Başbakan yardımcıları ve bakanlar da katıldı. Toplantıda özellikle görev süresinin uzatılması öngörülen albaylarla ilgili konuların görüşüldü.

Darbe girişiminden önce Genelkurmay Başkanlığı Karargâhı’ndaki ‘Çakmak Salonu’nda yapılan ‘çok gizli’ nitelikli toplantı, ilk kez 28 Temmuz’da karargâh dışında Çankaya’da, Yıldırım başkanlığında toplanmış, darbe girişimi ele alınmıştı.

YAŞ KARARLARI ONAYLADI: İŞTE ALINAN KARARLAR

YAŞ ÜYELERİ ANITKABİR'DE

BaşbakanBinali Yıldırım, YAŞ üyeleri ile Anıtkabir'i ziyaret etti. Yıldırım, Anıtkabir özel defterine, "Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindedir ilkesini eksiksiz olarak hayata geçirmek demokrasimizi en ileri düzeye ulaştırmak ve milli iradeyi tehdit eden bütün unsurları bertaraf etmek için var gücümüz ile çalışıyoruz. Dünyanın güçlü devletleri arasında Türkiye Cumhuriyeti, masum çocukların bile hedef alındığı haince terör faaliyetlerini darbe teşebbüslerini ve vatandaşlarına yönelecek her türlü tehdidi bertaraf edecek kudrettedir" diye yazdı.

Başbakan Binali Yıldırım, Yüksek Askeri Şura (YAŞ) üyeleri ile Anıtkabir'i ziyaret etti. Başbakan Binali Yıldırım, Anıtkabir özel defterine, Yüksek Askeri Şura heyeti olarak Atatürk'ün huzuruna geldiklerini belirterek şunları yazdı:

"Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindedir' ilkesini eksiksiz olarak hayata geçirmek demokrasimizi en ileri düzeye ulaştırmak ve milli iradeyi tehdit eden bütün unsurları bertaraf etmek için var gücümüz ile çalışıyoruz. Biliyoruz ki ülkemiz, demokrasi, hukuk ve adalet temelinde güçlendikçe siyasi askeri ekonomik ilerlemesini sürdürecek. Bölgemizde barış ve huzur için umut kaynağı olacaktır. Dünyanın güçlü devletleri arasında Türkiye Cumhuriyeti, masum çocukların bile hedef alındığı haince terör faaliyetlerini darbe teşebbüslerini ve vatandaşlarına yönelecek her türlü tehdidi bertaraf edecek kudrettedir. Bize bağımsız bir devlet bırakan bütün şehitlerimizi rahmet, minnet ile kahraman gazilerimizi şükran ile anıyoruz. Ruhun şad olsun."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler