‘Demokrasi ve barış istiyoruz’

Emek ve Demokrasi İçin Güç Birliği, 1 Eylül Dünya Barış Günü için İzmir, Ankara ve İstanbul’da meydanlara inerek eylem yapacak.

Yayınlanma: 29.08.2016 - 06:39
Abone Ol google-news

Emek ve Demokrasi İçin Güç Birliği, “Faşizme, darbelere ve savaşa karşı demokrasi ve barış istiyoruz” sloganıyla, demokrasi, laiklik, barış, eşitlik ve özgürlük için herkesi 1 Eylül Dünya Barış Günü eyleme çağırdı. Güç Birliği üyeleri, 1 Eylül Perşembe günü İzmir’de, 3 Eylül Cumartesi günü Ankara’da, 4 Eylül Pazar günü ise İstanbul’da merkezi mitingler gerçekleştirecek.

Birçok parti ve sendikanın oluşturduğu Güç Birliği, 1 Eylül Dünya Barış Günü’ne çağrı yapmak için Ankara Mülkiyeliler Birliği’nde basın toplantısı düzenledi.

‘Hâlâ kutlu olsun diyemiyoruz’

KESK Eşbaşkanları Şaziye Köse ve Lami Özgen, DİSK Genel Başkanı Kani Beko, TTB Başkanı Sinan Adıyaman, Halkevleri Genel Başkanı Oya Ersoy, HDP MYK üyesi Alp Altınörs ve parti yöneticisi Ali Ürküt, EMEP, ABF, İHD ve Emek ve Demokrasi İçin Güç Birliği bileşenlerinin yöneticilerinin katıldığı basın toplantısında, “1 Eylül’ün Dünya Barış Günü olarak ilan edilmesi üzerinden tam 77 yıl geçmesine rağmen hâlâ ülkemizde ‘kutlu olsun’ diyemiyoruz” vurgusu yapıldı. Emek ve Demokrasi İçin Güç Birliği adına açıklamayı yapan KESK Eşbaşkanı Şaziye Köse, 15 Temmuz darbe girişiminin bastırılmasının ardından AKP’nin OHAL uygulamalarını “milli mutabakat” ile maskelediğini ve dikta rejimini derinleştirmek için fırsata çevirdiğini belirtti.

‘Kutuplaştırıyorlar’

Köse, “AKP hükümetinin hem içerde hem dışarda emekçileri ve halkları kutuplaştırmak üzerine kurulu bir siyaset izlemesi savaş ve şiddet ortamını sürekli canlı tutmaktadır. Bu çılgınlıkta ısrar etmek ülkemizi çıkmaz bir felakete sürükleyecektir” ifadelerini kullandı.

“1 Eylül’de ülkemizin dört bir yanında darbeleri ve savaşı durdurmak, OHAL’i kaldırmak için sesimizi daha çok yükselteceğiz” diyen Köse, tüm yurttaşları bulundukları illerde gerçekleşecek ortak barış eylem ve etkinliklerine katılmaya çağırdı. Açıklanan programa göre il il mitingler şöyle: 1 Eylül Perşembe İzmir, 3 Eylül Cumartesi Ankara, 4 Eylül Pazar İstanbul.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler