Aydın'da '1 Eylül' etkinlikleri yasaklandı

Aydın Valiliği, '1 Eylül Dünya Barış Günü'nde kent genelinde yapılacak, her türlü yürüyüş, cadde ve kamuya açık alanlarda basın açıklaması ve açık hava toplantılarını yasakladı.

Yayınlanma: 31.08.2016 - 23:23
Abone Ol google-news

Aydın Valiliği yaptığı açıklamayla '1 Eylül' etkinlikleriinin yasaklandığını açıklamıştır.Valilikten yapılan açıklama şöyle:

"DEAŞ terör örgütünün ülkemizdeki sol tandanslı grupların gerçekleştirebilecekleri gösteri yürüyüşü, açık hava toplantısı, basın açıklaması vb. etkinliklerde sansasyonel eylem girişiminde bulunabilecekleri, ilimiz genelinde de milli hassasiyetin en üst seviyeye ulaştığı, FETÖ/PDY ve diğer terör örgütlerinin bu durumu kötüye kullanıp ilimizde kargaşa ve kaos ortamı oluşturabileceği değerlendirilmektedir. Bu nedenlerle; 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'nun, toplantının ertelenmesi veya bazı hallerde yasaklanması başlıklı 17. Maddesi ve 2935 sayılı Olağanüstü Hal Kanunu'nun 11. Maddesi'nin (m) bendinde belirtilen hükmüne istinaden, milli güvenlik, mevcut kamu düzeninin devamının temini, suç işlenmesinin önlenmesi, başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması amacıyla, 1 Eylül Dünya Barış Günü kapsamında 1 Eylül 2016 Perşembe günü ilimiz genelinde yapılması planlanan basın açıklamalarının etkinlik öncesinde toplu bir şekilde herhangi bir yürüyüş yapılmaksızın sadece siyasi parti, dernek, sendika vb. sivil toplum örgüt binalarının içerisinde veya önlerinde yapılması, toplu intikaller ve beklemeler risk oluşturacağından vatandaşlarımızın yoğun olarak bulunduğu meydan, cadde ve kamuya açık alanlarda (İl merkezi için Kent Meydanı, Sevgi Yolu vb.), düzenlenmek istenen her türlü gösteri yürüyüşü, açık hava toplantısı ve basın açıklamaları yasaklanmıştır."

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler