Camiye steteskopla girdik

Gezi eylemleri sırasında Dolmabahçe’deki Bezmi Alem Valide Sultan Cami’ne sığınan yaralılara yardım ettikleri için haklarında 6 yıla kadar hapis istemi ile dava açılan Dr. Erenç Yasemin Dokudan ve Dr. Sercan Yüksel’e destek için cami önünde eylem yapıldı.

Yayınlanma: 12.04.2014 - 21:40
Abone Ol google-news

Sağlık meslek örgütleri ve insan hakları örgütleri, yaralıyı tedavi eden hekimlerin yargılanamayacağına dikkat çekerek “Çünkü hekimlik yargılanamaz. Eğer hekimliği yargılamaya ve cezalandırmaya niyetlendiyseniz Hipokrat’tan başlamak zorundasınız” dediler.

Aralarında İstanbul Tabip Odası, Adli Tıp Uzmanları Derneği ve İnsan Hakları Vakfı’nın da bulunduğu kurumlar Dolmabahçe Parkı’nda bir araya gelerek “Gezi hekimliği yargılanamaz”, “Camiye ayakkabıyla değil stetoskoplarımızla girdik” pankartlarıyla Bezmi Alem Valide Sultan Camisi’ne yürüdüler. Hekimlerin beyaz önlükleriyle katıldığı eyleme CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ile CHP Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt de destek verdi. İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Ali Çerkezoğlu, “Gezi’de yaptığımızı bugün ve her zaman yapacağımızı ilan etmek için buradayız” dedi. İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Taner Gören “O gün Dolmabahçe’de aşırı güç kullanıldı, insanlar yaralandı. Bölgede başka mekân olmadığı için yaralılar camiye sığındı. Bundan daha doğal ne olabilir? Hekimler olarak da yaralılara yardım ettik. Şimdi, yaralılara yardım eden arkadaşlarımız hakkında dava açıldı. Bu kabul edilemez. Yasalar, yasaklar, mesleğimizi icra etmemizi engelleyemez” diye konuştu.

Örgütler adına ortak açıklamayı okuyan Dr. Feray Kaya da iddianamede “Mesleğe ait özel formalar ile kanun dışı eylemlerde bulunurken yaralanan eylemcilere temin edilen ilaçlar ile tıbbi yardımda bulundukları, bu şekilde suç şüphesi altında olan şüphelileri kanuni takip yapacak mercilere bildirmedikleri gibi şüphelileri kayırdıkları anlaşılmıştır” ifadelerinin yer aldığını aktardı. Hekimlerin adına yemin ettikleri Hipokrat’ın Anadolu topraklarında yaşadığını anımsatan Kaya “Yasalarınız, genelgeleriniz, yönetmelikleriniz ne derse desin; bizler, bu topraklarda bin yıldır olduğu gibi bugün ve bundan sonra da sadece hekimliğin gereklerini yerine getirecek, değerlerimize sahip çıkacak, genç hekim meslektaşlarımızı yalnız bırakmayacağız. Gezi hekimliği, sokak sağlıkçılığı yargılanamaz. Gezi’de direnenler de, tedavi eden hekimler de bu ülkenin onurudur” diye konuştu.

Fotoğraf: SERKAN YILDIZ


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler