Ahmet Atakan'ın ölümünü protesto edenlere dava açıldı: Suçlamaları reddettiler

İzmir'de üç yıl önce, Hatay'daki ODTÜ destek yürüyüşünde, 22 yaşındaki Ahmet Atakan'ın ölümünü protesto etmek için düzenlenen yürüyüşte, 'Kamu görevlisine karşı görevini yapmasını engellemek amacıyla cebir veya tehdit ile mala zarar verme' suçlarını işledikleri iddiasıyla Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir eski İl Başkanı Cavit Uğur'un da aralarında bulunduğu 81 kişi hakkında 12'şer yıla kad

Yayınlanma: 26.09.2016 - 15:01
Abone Ol google-news

Hatay'daki ODTÜ destek yürüyüşünde Ahmet Atakan'ın ölümünü protesto etmek için, 10 Eylül 2013 tarihinde Alsancak Gündoğdu Meydanı'nda toplanan çeşitli siyasi parti, sivil toplum örgütü, derneklere üye yaklaşık 3 bin kişi, daha sonra Basmane Maydanı'ndaki AKP Konak İlçe Başkanlığı önünde protesto gösterisi yapmak için yürüyüşe geçti. En önde, kendilerine 'Şehir Bandosu' adını veren amatör bando grubunun olduğu kalabalık, "Her yer Taksim her yer direniş" sloganı attı. Polis, grubun AKP Konak İlçe Başkanlığı'na ulaşmasını engellemek için Basmane Meydanı girişinde barikat kurdu.

Burada polisle göstericiler arasında gerginlik çıktı. Polis TOMA araçlarıyla göstericilere su sıktı.Bir süre sonra polis, önde TOMA araçları, arkasında çevik kuvvet ekipleriyle harekete geçti. Göstereciler Gazi Bulvarı üzerinden önce itfaiye kavşağına, ardından İkinci Kordon'a çekildi. Olayda kimse gözaltına alınmadı. Polis, kamera ve fotoğraflardan tespit ettiği 81 kişi hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'na fezleke gönderdi. Olayı soruşturan Cumhuriyet savcısı, aralarında HDP İzmir eski İl Başkanı Cavut Uğur ile sedika temsilcileri ve öğrencilerin de bulunduğu 81 kişi hakkında dava açtı.

İzmir 22'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde bugün yapılan duruşmaya, 'Kamu görevlisine karşı görevini yapmasını engellemek amacıyla cebir veya tehdit ile mala zarar verme' suçlarından haklarında 1 yıl 10'ar ay ile 12'şer yıl arasında hapis cezası istemiyle dava açılan sanıklardan 9'u ile avukatları katıldı.

SUÇLAMALARI REDDETİLER

Üzerine atılı suçlamaları kabul etmeyen sanıklardan Erdem E., ifadesinde "Biz anma programı için Sevinç Pastanesi önünde toplandık. Basmane'ye doğru yürüyüşe geçtik. Polis, hiçbir uyarı yapmadan TOMA ile su ve gaz sıktı. Bizler sağa sola kaçıştık. Demokratik hakkımı kuklandım. Polis memurlarına taş atıp yaralamadım, görevlerini yapmalarına da engel olmadım. Hiçbir kamu malına da zarar vermedim" dedi. Diğer sanıklar da suç işlemediklerini söyledi.

Hakim, gelmeyen sanıkların ifaedelerinin alınması için duruşmayı 16 Ocak 2017 tarihine erteledi.  


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler