İlhan Çomak davasında karar yok: Avukatlar salonu terk etti

22 yıldır tutuklu olan şair İlhan Çomak’ın, yeniden yargılandığı davanın bugünkü duruşmasından karar çıkmadı. Mahkeme heyeti, avukatların salonu terk ettiği duruşmayı 5 Ekim gününe erteledi.

Yayınlanma: 28.09.2016 - 13:08
Abone Ol google-news

Şair İlhan Çomak davasında, Çomak'a savunması için mahkeme heyeti ek süre vermedi. Bunun üzerine avukatlar ve izleyiciler salonu terk etti. Mahkeme heyeti, bu duruşmada karar açıklamayarak duruşmayı 5 Ekim gününe erteledi.

"Bölücü faaliyetlerde bulunma" suçlamasıyla 21 yaşında tutuklanan ve 22 yıldır yargılanan şair İlhan Çomak'ın davası İstanbul'daki 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülüyor. Çomak duruşmaya tutuklu bulunduğu cezaevinden SEGBİS sistemi aracılığıyla bağlanıyor.

AVUKATLAR SALONU TERK ETTİ

Duruşma iddia makamının mütalaasını sunması ile başladı. İddia makamı, Çomak'a daha önce verilen ve kesinleşen hükmün onanmasına mütalaa etti. Bunun üzerine Çomak'ın avukatları savunma için ek süre istedi. Mahkeme heyetinin taleplerini reddetmesi ve Çomak’ın savunma yapması için ek süre verilmemesi üzerine avukatlar ve salondaki izleyiciler, “direne direne kazanacağız” sloganları atarak duruşma salonunu terk etti.

DAVA ERTELENDİ

Mahkeme heyeti ise kararını müzakere etmek için duruşmaya yeniden ara verdi. Aranın ardından heyetin bu duruşmada bir karar açıklamayacağı bildirildi. Dava, 5 Ekim Çarşamba gününe ertelendi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler